Tromsø- Bodø

Met relatief korte zeilafstand is deze tour ideaal voor mensen die graag veel tijd op het land doorbrengen met het maken van mooie wandelingen en het verkennen van het prachtige landschap. Lofoten wordt vaak beschouwd als een van ’s werelds mooiste plekken met talloze beschutte fjorden, kreken en prachtige bergen, dus ongetwijfeld een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Het veranderende licht en weer vormen de landschappen terwijl kleuren voortdurend veranderen en nieuwe levendige emoties brengen! Een adembenemende plek die je vult met pure lucht en je verbindt met de wilde elementen van onze fantastische natuurlijke wereld: lucht, aarde, wind en onze favoriet, het water!

 

De spectaculaire Trollfjord met zijn steile kliffen kan beschouwd worden als een van de hoogtepunten, maar er zullen zorgvuldig verschillende idyllische ankerplaatsen worden gekozen om de tour zo aangenaam mogelijk te maken en te genieten van de pure natuurlijke landschappen om ons heen. Omdat Tilvera geen groot schip is, is het voor ons mogelijk om verder te gaan en “geheime” ankerplekken te vinden waar niet veel andere boten toegang toe hebben. Geniet van de geweldige maaltijden aan boord van Tilvera en ontspan op het dek omringd door indrukwekkende bergen. Ontspan en adem de pure lucht van deze ongerepte arctische fjorden.

Het is nu tijd om in contact te komen met enkele lokale gemeenschappen en te leren over de tradities en de visserijgeest op deze breedtegraden. We varen verder richting Henningsvaer, een bruisend vissersdorpje en het gezellige en knusse dorpje Nusfjord, die behoren tot de interessantere en mooiere kleine gemeenschappen. Met goed weer kunnen we ons voorbereiden op een opwindende oversteek naar Ofoten, waar het plan is om op een droomachtige locatie voor anker te gaan. Het verkennen vanuit een boot als Tilvera is zeer flexibel en we bereiken geweldige plaatsen die niet bereikbaar zijn via het land. Het perspectief vanaf de oceaan geeft een uniek gevoel. We voelen ons op de een of andere manier meer verbonden met het landschap en de oceaan. Zeilen met Tilvera is de meest natuurlijke manier om onze geestelijke gezondheid te verbeteren en te ontkoppelen van de stress waaraan we worden blootgesteld in ons dagelijks leven.

Met open geest zullen we in een week de bijzondere natuur verkennen voordat Tilvera je zachtjes over Vestfjorden naar Bodø vaart, waar de tour eindigt.

Na deze speciale tour zul je vervuld zijn en barsten van positieve energie, je zult hebben geleerd hoe je moet zeilen en hoe je voor onze planeet moet zorgen. Je hebt jezelf uitgedaagd en vrienden voor het leven gemaakt!

Met je rugzak vol onvergetelijke herinneringen zeggen we gedag. Op naar het volgende avontuur!

Reisnummer: DNV18006

Volgeboekt

Vertrekdatum: 1 juli 2023

Vertrekhaven: Tromsø

Inschepen: uur

Aankomstdatum: 11 juli 2023

Aankomsthaven: Bodø

Ontschepen: uur

Prijs: € 1800 p.p.

Aantal dagen: 11

Tromsø- Bodø
1 juli 2023 t/m
11 juli 2023