Spitsbergen Svalbard West en Noord kust 2

Adembenemende landschappen, ervaren bemanning en onvergetelijke ontmoetingen met wilde dieren. Dat is wat je kunt verwachten tijdens deze prachtige reis!

Hoogtepunten

  • Veel wild live
  • Grote gletsjers en verlaten fjorden
  • Relax en geniet van de middernachtzon vibes in een never ending twilight zone
  • Bereik opwindende breedtegraden en enkele van de noordelijkste nederzettingen ter wereld.
  • Verbluffende natuurlijke schoonheid van het Svalbard-landschap.

Het inschepen zal plaatsvinden in Longyearbyen. We heten u welkom aan boord van de Tilvera!

Onze eerste ankerplaats zal waarschijnlijk zijn in het spectaculaire gebied van Trygghamna (veilige haven), een historische walvishaven omringd door een schitterende schoonheid en spectaculaire kliffen waar vogels floreren en talloze kolonies van zeemeeuwen, drieteenmeeuwen, ganzen, Arctische jagers en Brünnich’s zeekoeten broeden. Een ideale plek om te vertragen en te genieten van de vogelgeluiden. Vergeet niet uw verrekijker en camera mee te nemen! We varen langs de Alkhornet vogelrots, die bijzonder opvallend is vanwege de duizenden drieteenmeeuwen die hier broeden. Rendieren en vossen kunnen op zoek zijn naar voedsel in het mosgras. Vervolgens gaan we verder naar Eidembukta, een paradijs voor geologen. We zullen ook op zoek gaan naar mogelijke ijsbeer sporen.

Onderweg naar het noorden varen we door de Forlandsundet en passeren we Poolepynten, waar walrussen bekend staan door zich dicht bij de kust te verzamelen. Dwergvinvissen en beloega’s kunnen worden gespot op weg naar Forlandsund. Dit is een geweldige kans om het Arctische wildleven te zien terwijl u leert over hun leven en de noodzaak om de kwetsbare Arctische en zijn soorten te beschermen. We benaderen ze voorzichtig, stil en met respect om enkele onvergetelijke foto’s te maken.

Ny Ålesund, een van de meest noordelijke nederzettingen ter wereld, kan worden bezocht bij het binnenvaren van de Kongsfjorden. Het dorp wordt voornamelijk bewoond door inspirerende Arctische wetenschappers en staat bekend als het startpunt van poolexpedities geleid door Amundsen en Nobile. Vogels in het gebied zijn onder andere verschillende soorten kleurrijke eenden en ganzen die soms erg tam kunnen zijn. Arctische vossen en rendieren kunnen er rondhangen en soms zien we zelfs een ijsbeer. Het observeren van een ijsbeer voor de eerste keer in zijn/haar omgeving kan uitdagend zijn, maar het is een echt levens veranderende ervaring. Er zijn weinig andere dierensoorten zo majestueus, indrukwekkend en puur als de Arctische beer.

De reis gaat verder naar Fjords Kross waar de prachtige “14 juli-gletsjer” valt te aanschouwen, evenals andere immense en krachtige gletsjers op de achtergrond.

Een zodiac landing zal worden uitgevoerd als het mogelijk is, om vossen te zoeken, de Arctische flora te observeren en erover te leren.

Op deze dag varen we naar de Magdalena-fjord, die net onder de 80°Noorderbreedte ligt! Dit zijn opwindende breedtegraden, vooral in vergelijking met Antarctica waar het verste zuiden meestal niet meer dan 65°Zuiderbreedte is. Dit komt door de relatief warme Golfstroom die langs de westkust van Spitsbergen loopt. In Magdalena-fjord ankeren we in de beschutte Trinity-haven waar we overblijfselen bekijken van oude Nederlandse walvisvaartactiviteiten.

Als het ijsvrij is, brengt Tilvera je naar Liefdefjord via Smeerenburg en Sallyhamna, een beschutte ankerplaats. IJsberen zijn nu waarschijnlijker dan ooit tevoren. Een waarschijnlijke ankerplaats is de prachtig afgelegen Mushamna (Muizenhaven) in Liefdefjord en daar zullen we getuige zijn van de schoonheid van de verbazingwekkende Monaco-gletsjer en het kleurcontrast met het toendra-landschap, tussen andere natuurwonderen.

Als de weersomstandigheden het toelaten, is het doel nu om in de buurt van Bird Island voor anker te gaan, een afgelegen en zelden bezochte plek waar we aan land zullen gaan om de omgeving te verkennen en de herverbinding met de natuur te voelen. Na het bereiken van de meest noordelijke gebieden in het prachtige Spitsbergen, neemt Tilvera nu een zuidelijke koers, vaart door de Fuglefjord (Vogelfjord), Smeerenburg naar Isfjorden waar we voor de laatste keer ons anker laten vallen in Trygghamna om te genieten van een heerlijk diner.

Op de laatste dag komen we aan in Longyearbyen waar iedereen afscheid neemt van mede-ontdekkingsreizigers aan boord van de Tilvera, na een onvergetelijke reis langs de fjorden en kusten van Spitsbergen.

Reisnummer: DNV18004

Beschikbaarheid: 3 plaatsen

Vertrekdatum: 6 juni 2023

Vertrekhaven: Longyearbyen

Inschepen: uur

Aankomstdatum: 16 juni 2023

Aankomsthaven: Longyearbyen

Ontschepen: uur

Prijs: € 3400 p.p.

Aantal dagen: 11

Spitsbergen Svalbard West en Noord kust 2
6 juni 2023 t/m
16 juni 2023