Spitsbergen Longyearbyen – Tromsø

Welkom aan boord van onze Tilvera. Tijdens deze reis hebben we een doel: we willen doorbreken en opnieuw contact maken met onze oceanen en de wind, maar we willen ook verkennen om te kunnen leren en lief te hebben, en te beschermen wat we liefhebben. Tijdens deze reis staan we voor de natuur!

Hoogtepunten

  • Oneindige zonsondergangen waardoor lange dagen.
  • Leer om te zeilen en te navigeren.
  • Help de crew om poolberen, poolvossen en walvissen te vinden.
  • Verken het verleden van de walvisvaart.

Deze transformerende reis begint in Longyearbyen, Svalbard, maar al snel zullen we de zeilen hijsen en navigeren over de Isfjord naar Trygghamna (Veilige Haven). Een historische walvishaven omringd door indrukwekkende schoonheid en spectaculaire kliffen waar vogels gedijen, zoals talrijke kolonies van ijseenden, drieteenmeeuwen, ganzen, Arctische jagers en dikbekzeekoeten nestelen. Een ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de vogelgeluiden. Hier kunnen we ’s nachts voor anker gaan. In deze breedtegraden en deze tijd van het jaar is er bijna geen duisternis. Dit is werkelijk een bijzondere ervaring, overweldigd worden door oneindige zonsondergangen en lange dagen om de Arctische natuur te verkennen en te genieten. Dit gevoel zal je vervullen met geluk, innerlijke rust en inspiratie.

De volgende ankerplaats is waarschijnlijk de interessante Recherche-fjord (genoemd naar de Franse korvet La Recherche) aan de zuidelijke oevers van Bellsund waar rendieren grazen en waar de Nederlanders in de eerste helft van de zeventiende eeuw enkele walvisstations hebben gebouwd, zodat we de resten kunnen verkennen en meer kunnen leren over de walvisgeschiedenis terwijl we een oogje houden voor de Arctische wilde dieren en de geur van het Arctische mosachtige gras inademen.

Onderweg zijn er tal van kansen om het prachtige Arctische wildleven te zien, dus pak een verrekijker en help ons zoeken naar de dieren! Beluga’s zijn enkele van de meest mysterieuze en fascinerende wezens die alleen in het hoge noorden leven! Mis ze niet!

Onze volgende bestemming is de Hornsund-fjord aan de westkant van de meest zuidelijke punt en een van de mooiste fjorden van Spitsbergen. Hier zullen de hoge besneeuwde bergen het decor zijn voor een paar dagen van verkenning. Hornsund is zeer aantrekkelijk. In het Poolse onderzoeksstation trekt een verscheidenheid aan van geologen en gletsjers onderzoekers om de natuur en klimaatverandering te bestuderen. De Hornsund staat bekend om zijn grote kolonies kleine alk (Alle alle). De kolonies zijn moeilijk benaderbaar. Soms kan men hier ook ijsberen treffen.

Nu is het tijd om zeil te zetten en richting het zuiden te gaan. We laten Spitsbergen achter ons en gaan richting het Noorse vasteland. Tijdens de overtocht, en als het weer het toelaat, zal de wind onze belangrijkste krachtbron zijn en zul je zien hoe Tilvera haar kracht en veerkracht toont. Maak gebruik van de gelegenheid om te leren over navigatie en actief deel te nemen aan het zeilen, door aan de lijnen te trekken en zeilen aan te passen. We willen je het graag leren!

Onderweg maken we misschien een stop op het afgelegen Bereneiland (halverwege tussen Spitsbergen en Noorwegen), waar we, indien mogelijk vanwege wind en golven, voor anker gaan en aan land gaan. Dit is een onbewoond eiland, afgezien van een paar mensen die er in de zomer een weerstation bemannen. Controversieel genoeg worden ijsberen zelden gezien op het eiland en walrussen zijn er al lang niet meer, hoewel er nog wel restanten van hun aanwezigheid te zien zijn. Het eiland is ook aangewezen als een belangrijk vogelgebied (IBA), omdat er duizenden broedende zeevogels wonen, waaronder de rosse franjepoot en de brandgans.

Met het Noorse vasteland voor ons kijken we uit naar het betreden van beschutte baaien en prachtige fjorden van de Noorse archipel, die we zullen verkennen voordat we uiteindelijk aankomen in de levendige stad Tromsø. Deze charmante arctische stad is op zichzelf al een attractie met interessante musea, cultuur en pittoreske omgevingen. Je kunt ook genieten van een ontspannende wandeling, een ijsje downtown en genieten van de middernachtzon.

Vol van geluk en inspiratie eindigt ons avontuur hier en zeggen we gedag tegen de nieuwe vrienden die we onderweg gemaakt hebben.

Reisnummer: DNV18005

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Vertrekdatum: 18 juni 2023

Vertrekhaven: Longyearbyen

Inschepen: uur

Aankomstdatum: 29 juni 2023

Aankomsthaven: Tromsø

Ontschepen: uur

Prijs: € 2200 p.p.

Aantal dagen: 12

Spitsbergen Longyearbyen – Tromsø
18 juni 2023 t/m
29 juni 2023