Ontdek de Hebriden rond Mull & omliggende eilanden 2024

Zeil met Steady aan de westkust van Schotland en ontdek één van de mooiste zeilgebieden ter wereld! Eilanden en kilometerslange kustlijn vormen de Hebriden, het adembenemende decor voor jouw avontuurlijke zeilvakantie. We laten je niet alleen de schoonheid van de eilanden vanaf het water zien, maar je krijgt ook zeker de gelegenheid om de wal te verkennen. Tijdens deze weekreis varen we niet volgens een specifieke route waardoor we optimaal gebruik maken van wind en zeilen.

 • Wildlife spotten
 • Eiland hoppen
 • Perfect voor koppels & solo reizigers
 • All-inclusive aan boord

Op de 1dag verwachten wij je om 14.00 uur aan boord in Oban. Steady ligt op je te wachten in de jachthaven aan de North Pier, slechts 300m verwijderd van het treinstation. Onder het genot van koffie/thee met wat lekkers maken we kennis met elkaar en het schip. We verlaten diezelfde middag Oban en zeilen naar een mooie ankerplek waar we ook de nacht doorbrengen. Na het gezamenlijke diner word je verder geïnformeerd over de komende reis.

We varen niet volgens een vaste planning, dat laten we door de wind bepalen. Maar wat valt onder de mogelijkheden?

Wanneer we vanuit Oban in westelijke richting door de Sound Of Mull varen, kun je voorbij Ardnamurchan Point van koers veranderen naar het noorden of zuiden of naar het westen naar Barra en verder.

Met een zuidelijke koers volgen we de kustlijn van Mull langs Treshnish en verder naar Staffa. Een bezoek aan de grot van Fingal is een must, maar de landing is sterk afhankelijk van de deining. Op Lunga kunnen we met de bijboot het eiland bereiken om daar de puffins van heel dichtbij te kunnen bekijken. (van april tot augustus, daarna vliegen ze terug naar de open oceaan)

Verderop ligt het eiland Iona waar de resonantie van Columba voortleeft. Wanneer we door varen passeren we Torrans Rocks en in het zuiden ligt Colonsay. Hier kunnen we voor de nacht langs de pier en wanneer je het eiland op gaat kun je een ​​aantal geweldige ales proeven van de kleinste eilandbrouwerij ter wereld.

De noordelijke route brengt Steady ​​naar de meer afgelegen Hebriden-eilanden. Rum, het grootste eiland, bezit een cluster vulkanische toppen. Askival (Ash Mountain) de hoogste top, domineert het landschap en de naam zelf komt van de Vikingen die zich hier ooit vestigden.

Als we geluk hebben met rustig weer, nemen we je mee naar één van de meest geweldige ankerplaatsen ter wereld. Genesteld aan de voet van Skye’s Cuillins ligt Loch Scavaig. Een zeearm verbindt het Loch met het water van Loch Corusk dat hier prachtig naar binnen stroomt. Het is adembenemend om rond Loch Corusk te wandelen.

Eigg, dat slechts 5 bij 3 mijl meet, is het meest levendige eiland van The Small Isles. Vanaf de An Sgurr, 393 meter, heb je een prachtig uitzicht op Muck en Rum. Canna is voor velen het mooiste eiland van The  Small Isles. Er zijn hoge basaltkliffen die de thuisbasis zijn van een kolonie papegaaiduikers. Het is een prachtige wandeling naar deze kliffen van Sanday om deze grappige vogels van heel dichtbij te zien.

Waar we ook heen zeilen, op elk eiland krijg je de mogelijkheid om een korte wandeling te maken voordat je vertrekt naar een nieuwe ankerplaats.

Jachthavens zijn er meestal niet op deze eilanden dus liggen we achter ons eigen anker en gebruiken de bijboot om de eilanden te bezoeken. Wanneer we zeilen rond de Inner Hebrides worden we vaak verrast door dolfijnen voor de boeg, zeehonden en de zeearenden.

Deze reis is voor diegene die van wandelen, wildlife en natuurschoon houdt een echte aanrader!

Tijdens onze reizen worden bestemmingen bepaald aan de hand van het scheepsweerbericht. Zo geniet je optimaal van een relaxte vakantie en je zal volop genieten van de prachtige natuur.

Reisnummer: DNV6051

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Vertrekdatum: 2 september 2024

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 14:00 uur

Aankomstdatum: 8 september 2024

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: € 1550,- p.p. op basis van gedeelde hut

Aantal dagen: 7 dagen

VOOR WIE IS DEZE REIS

 • Zeilervaring is niet nodig
 • Je bent in een goede conditie
 • Reizen in kleine gezelschappen spreekt je aan
 • Je bent graag in de natuur
 • Leeftijd vanaf 16 jaar

CATERING AAN BOORD
Alle maaltijden aan boord zijn in de prijs inbegrepen, inclusief de bijbehorende drankjes. (thee, koffie, melk, jus d’orange etc.) Bij het diner wordt een glas wijn geserveerd. Tijdens het varen wordt uit veiligheidsoverweging  geen alcohol geschonken. De overige drankjes zijn niet inbegrepen en worden aan het eind van de reis afgerekend.

Onze maaltijden zijn gezond en gevarieerd maar vooral lekker! Ook kunnen we rekening houden met dieetwensen zoals glutenvrij – lactosevrij – vega – koolhydraatarm

INCLUSIEF

 • Crew: kapitein maat/kok
 • Dekbedden, beddengoed en handdoeken
 • Alle maaltijdenen bijbehorende drankjes
 • Gebruik van milieuvriendelijke douchegel + haarshampoo
 • Gebruik van MUSTO BR1 zeilpak (broek + jas) Maat S t/m XXL
 • Reddingsvesten
 • Alle scheeps-, schoonmaak-, reserveringskosten, STO-garantiefonds, BTW

EXCLUSIEF

 • Aan en afreis naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Blikjes frisdrank en alcoholische drankjes aan boord
 • Eventuele extra entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Ontdek de Hebriden rond Mull & omliggende eilanden 2024
2 september 2024 t/m
8 september 2024