Enkhuizen – Bodø

Deze eerste tour van het seizoen 2023 is bedoeld voor avontuurlijke natuurliefhebbers die genieten van de werkelijke zeilervaring en wandelen!

Hoogtepunten:

  • Leer alles wat je ooit weten wilde betreft navigeren voor professioneel zeezeilen.
  • Oefen met het zetten van de zeilen, navigeren en wees onderdeel van de crew.
  • Vaar voorbij de Poolcirkel.
  • Wees getuige van de geboorte van het leven in de arctische lente!

 

Onze avontuur begint in Nederland, op het IJsselmeer (als we vanuit Enkhuizen vertrekken) of vanuit Den Helder waar we onze koers zetten richting de oceaan. De oversteek naar Noorwegen zal ongeveer drie dagen duren. De wind zal onze belangrijkste motor zijn en je zult zien hoe Tilvera haar kracht en veerkracht toont. Weldra bereiken we de indrukwekkende bergachtige kust van Noorwegen. Houd een oogje open voor walvissen en dolfijnen! Met de koers op de oude, historische haven van Stavanger, neemt de opwinding toe en het is een goed gevoel om straks onze benen te strekken op nieuwe grond.

Vanuit Stavanger zullen we onze eerste wandeling organiseren om de indrukwekkende rots van Preikestulen (600 m verticale klif) te zien met spectaculair uitzicht op Lysefjord! Als je niet wilt wandelen, kan er in plaats daarvan een bus genomen worden vanuit de kleine haven onder de klif.

De reis gaat verder met cruisen in beschutte wateren langs enkele van de mooiste fjorden van Noorwegen. Op dit punt kunnen we overwegen om naar de beroemde Hardangerfjord en het schilderachtige dorpje Sundal te zeilen.

Eenmaal in dit gebied kun je genieten van zodiac-cruises, landingen, wandelingen, lunch en diner op het dek, lezingen en drankjes met je mede-crewleden. We kunnen bijna elke dag ankeren om mooie plekken te verkennen en te leren kennen, langzaam ons pad vinden en genieten van de oneindige kleuren van de lente overdag en het spektakel dat het universum ’s nachts biedt (bij heldere luchten) in deze afgelegen natuurlijke landschappen. Uiteindelijk komen we aan in de bruisende stad Bergen. Vanuit Bergen varen we langs de kust naar het noorden en verkennen we de kustlijn en zoeken we naar wilde dieren.

Met de lente om de hoek barst het vogelleven bijna uit elkaar als zeevogels het land naderen na een lange winter op zee, voor het broedseizoen! Het is tijd voor gepassioneerde fotografen om hun vaardigheden te laten zien.

Natuurlijk, hoe meer we naar het noorden varen, hoe meer de schemering toeneemt en de magische kleuren, oranje-rood en roze tinten, die samen met het landschap niemand onberoerd laten. Duizenden spectaculaire zeevogels zoals de machtige Jan-van-gent, de reuzen zeearend en de kleurrijke Atlantische papegaaiduikers kunnen hier worden gezien, vooral wanneer we Fugleøya (Bird Island) passeren. Sommige mensen willen hun geluk beproeven en een vislijn in het water laten zakken en die avond een duurzaam diner scoren!

Uiteindelijk zullen we een bezoek brengen aan de Swartisen-gletsjer. Het zien breken van ijsblokken aan de rand van een gletsjer kan een werkelijk magische ervaring van je leven zijn, vooral gezien de bedreigingen waarmee onze gletsjers worden geconfronteerd als gevolg van klimaatverandering.

Om deze ervaring af te sluiten zullen we aan boord een viering houden wanneer we de poolcirkel (66 ° 34) oversteken en voordat we het weten zullen we aankomen in Bodø, waar het tijd is om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden!

Reisnummer: DNV18001

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Vertrekdatum: 5 april 2023

Vertrekhaven: Enkhuizen

Inschepen: uur

Aankomstdatum: 19 april 2023

Aankomsthaven: Bodø

Ontschepen: uur

Prijs: € 1800 p.p.

Aantal dagen: 15

Enkhuizen – Bodø
5 april 2023 t/m
19 april 2023