Caledonian Canal & Lochs

We maken een trektocht door de Highlands van Schotland, ontdekken het afgelegen Loch a’Choire en bezoeken het prachtige eiland Kerrera, hét paradijs voor wandelaars.

Een week vol verrassingen en bijzondere bestemmingen. De eerste helft van deze reis varen we van Oost naar West door het Caledonian Canal. Hier ziet u de Highlands op haar allermooist! We gaan zeilend over Loch Ness en als gast kun je de crew een handje helpen in de sluizen met aanmeren. Terwijl we door het kanaal varen kun je heerlijk relaxen en genieten van het prachtige landschap die als een film aan je voorbijtrekt. Hou je van wandelen? Dan kun je een gedeelte van de Great Glen Way ook te voet afleggen. Aan boord ligt de wandelgids met alle informatie over de etappes.

In de tweede helft van de reis zeilen we naar Oban en overnachten we op schitterende ankerplekken die wie op de route tegenkomen.

Dag 1 – Je vakantie begint in de historische stad Inverness, een mooie stad met veel bezienswaardigheden. Steady heeft een ligplaats op het Caledonian Canal in Muirtown Marina. Hier komt u om 12.00 uur aan boord.

Dag 2 – Vandaag varen we over Loch Ness tot Fort Augustus. Dit gezellige dorpje met leuke pubs wordt zomers overspoeld met toeristen die natuurlijk allemaal op zoek gaan naar het monster van Loch Ness.

Dag 3 – Een lange vaardag voor de boeg met veel sluizen maar wel het mooiste deel van de route! We zijn de hele dag onderweg en eindigen in Gairlochy.

Dag 4 – Nog 1 dag varen op het Caledonian Canal. We krijgen zicht op de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot- Brittannië. Aan het einde van dag liggen we bij de Neptune’s staircase, een indrukwekkende sluizentrap waarin we maar liefst 19 meter naar beneden worden gebracht.

Dag 5 – Tijd om de zeilen te hijsen! We verlaten het kanaal en overnachten achter eigen anker in Loch a’Choir, gelegen in Loch Linnhe. Je zal genieten van de groene omgeving. De omringende heuvels in dit Loch nodigen je uit om even flink de benen te strekken!

Dag 6 – Op onze laatste dag zetten we koers naar Kerrera. In vergelijking met alle drukte van het nabijgelegen toeristische centrum van Oban, is Kerrera daarentegen erg rustig, landelijk en biedt het een prachtig uitzicht op de omliggende kustgebieden. Auto’s zijn verboden op het eiland, behalve voor de lokale bevolking waardoor het een paradijs voor wandelaars is. Voor een wandeling over het eiland is in de namiddag ruimschoots de gelegenheid. S ‘avonds genieten we van het Captains diner met elkaar.

Dag 7 – Na een uitgebreid ontbijt varen we de het laatste stuk naar de jachthaven van Oban. Na een afwisselende trektocht nemen we om 10.00 uur afscheid van elkaar.

Reisnummer: DNV6017

Volgeboekt

Vertrekdatum: 4 mei 2022

Vertrekhaven: Inverness

Inschepen: 14:00 uur

Aankomstdatum: 10 mei 2022

Aankomsthaven: Oban

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: €1200,- volpension

Aantal dagen: 7 dagen

Caledonian Canal & Lochs
4 mei 2022 t/m
10 mei 2022