Caledonian Canal & Lochs 2023

Dag 1– Op de 1dag verwachten wij je om 14.00 uur aan boord in Oban. Steady ligt op je te wachten in de jachthaven aan de North Pier, slechts 300m verwijderd van het treinstation. Onder het genot van koffie/thee met sandwiches maken we kennis met elkaar en het schip. We verlaten diezelfde middag  Oban en zeilen naar een mooie ankerplek waar we ook de nacht doorbrengen. Na het gezamenlijke diner wordt u geïnformeerd over de komende reis.

Dag 2– Tijd om de zeilen te hijsen! We verlaten onze ankerplek en zeilen van het prachtige Loch Linnhe door naar Loch a’Choir. Je zal genieten van de groene omgeving. De omringende heuvels in dit Loch nodigen je uit om even flink de benen te strekken!

Dag 3– Vandaag zeilen we richting het Caledonian Canal. We krijgen zicht op de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië. Aan het einde van dag liggen we bij de Neptune’s staircase, een indrukwekkende sluizentrap waarin we maar liefst 19 meter naar boven worden gebracht.

Dag 4– Een lange vaardag voor de boeg met veel sluizen maar wel het mooiste deel van de route! We zijn de hele dag onderweg en eindigen in Gairlochy.

Dag 5– Vandaag varen we over Loch Ness tot Fort Augustus. Dit gezellige dorpje met leuke pubs wordt zomers overspoeld met toeristen die natuurlijk allemaal op zoek gaan naar het monster van Loch Ness.

Dag 6– De laatste vaardag op het Caledonian Canal eindigt in Muirtown Marina. Dit ligt dichtbij de historische stad Inverness, een mooie stad met veel bezienswaardigheden. We sluiten de avond gezamenlijk af tijdens het captains diner en voor wie nog energie over heeft na deze dag moet Hootananny, de leukste pub van de stad, nog even in!

Dag 7– Na een uitgebreid ontbijt nemen we om 10.00 uur afscheid van elkaar. We kunnen terugkijken op een prachtige trektocht door de Highlands!

Reisnummer: DNV6034

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Vertrekdatum: 16 september 2023

Vertrekhaven: Oban

Inschepen: 14:00 uur

Aankomstdatum: 22 september 2023

Aankomsthaven: Inverness

Ontschepen: 10:00 uur

Prijs: €1350,- volpension

Aantal dagen: 7 dagen

Caledonian Canal & Lochs 2023
16 september 2023 t/m
22 september 2023