Bodø – Spitsbergen Longyearbyen

Deze reis is ideaal voor natuurliefhebbers, avontuurlijke mensen, fotografen en wandelaars.

Hoogtepunten

  • Spectaculaire landingen, zodiac cruises en mooie wandelingen
  • Ontdek de fascinerende natuur en dierenleven
  • Leer alles over de geschiedenisvan de Lofoten
  • Vaar de open oceaan tegemoet richting het hoge Noorden en voel de kracht van het blauw!
  • Leer alles met betrekking tot navigeren en het zeezeilen.

Vanuit Bodø, het vasteland van Noorwegen, zullen we richting de Lofoten gaan, ongetwijfeld een van de mooiste gebieden van dit ongelooflijke land.

Afhankelijk van het weer zullen we waarschijnlijk de eerste dag doorbrengen in Ofoten, nog steeds op het vasteland, in een prachtige baai met witte zandstranden, voordat we oversteken naar Henningsvaer, een klein maar levendig vissersdorp waar we een nacht zullen doorbrengen.

De volgende dag zullen we de buitengewone Trollfjord verkennen, een compleet ongerepte fjord vol schoonheid, met een fascinerende geschiedenis en waarvan de smalle ingang en steile kliffen (tot 1.100 m hoogte) aan beide zijden mensen al eeuwenlang betoveren. Aan het einde van de fjord is een kleine aanlegsteiger te vinden waar we ’s nachts kunnen aanmeren. In het verleden hebben veel gasten genoten van een wandeling naar een prachtige berg.

Na een intense dag in Trollfjord varen we op ons gemak richting Lødingen en vervolgens over beschutte wateren naar Tromsø. De kustwateren van Noorwegen zijn de thuisbasis van een grote diversiteit aan wildlife, vooral vogels en walvissen die in deze tijd van het jaar arriveren. Onderweg zullen we uitkijken naar orka’s en andere zeezoogdieren en vogels. Als we ze vinden, kunnen we deze majestueuze dieren langzaam en vanaf een veilige afstand volgen en genieten van hun natuurlijk gedrag. We overnachten op spectaculaire ankerplaatsen langs de route. We zullen proberen om ten minste één nacht in de bruisende arctische stad Tromsø te stoppen, een charmante stad in het meest noordelijke deel van Noorwegen, waar we onder de middernachtzon een kleine wandeling maken voordat we de laatste etappe door de Noorse fjorden varen. Tromsø is een attractie op zichzelf met interessante musea, cultuur en pittoreske omgevingen.

Het avontuur gaat verder en we verlaten deze magische eilanden om koers te zetten naar Spitsbergen. We maken ons klaar om over te steken door aan lijnen te trekken en de zeilen aan te passen. Profiteer van de gelegenheid en leer alles wat je ooit hebt willen weten over navigatie. Als het weer goed is, maken we na ongeveer twee en een halve dag zeilen op de open oceaan mogelijk een korte stop op Bereneiland. Bereneiland (ongeveer halverwege Spitsbergen en de Noordkaap van Noorwegen) is eigenlijk een onbewoond eiland, afgezien van een paar mensen die in de zomer een weerstation bemannen. Omstreden is dat ijsberen zelden op het eiland worden gezien en walrussen zijn al lang vertrokken, hoewel resten van hun aanwezigheid wel te zien zijn. Het eiland is ook aangewezen als een belangrijk vogelgebied (IBA), omdat het het thuis is van duizenden broedende zeevogels, waaronder de rozevoet- en rotganzen.

We zullen onze weg naar het noorden vervolgen en minstens nog één dag op de open oceaan varen totdat we weer land in zicht krijgen! Voor ons zien we de imposante bergen van Spitsbergen. Onze eerste stop is het indrukwekkende Hornsundfjord, waar onze kansen op het zien van arctische dieren zullen toenemen. Als we geluk hebben, kunnen hier ijsberen, rendieren, beluga’s en poolvossen worden gespot. Een mooie landing is mogelijk in Recherchefjord, waar fossielen en grazende rendieren eerder zijn gezien tijdens rondleidingen. Na een bezoek aan enkele andere indrukwekkende natuurlijke plekken onderweg, zullen we op 4 mei Longyearbyen bereiken.

Opmerking: afhankelijk van het weer is het mogelijk dat we een alternatieve route nemen en in plaats van via Tromsø te varen, halverwege de Lofoten naar de westkant gaan en dan in één keer naar Bereneiland en Spitsbergen varen.

Reisnummer: DNV18002

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Vertrekdatum: 21 april 2023

Vertrekhaven: Bodø

Inschepen: uur

Aankomstdatum: 4 mei 2023

Aankomsthaven: Longyearbyen

Ontschepen: uur

Prijs: € 2250 p.p.

Aantal dagen: 14

Bodø – Spitsbergen Longyearbyen
21 april 2023 t/m
4 mei 2023