Bodø – Iceland (Húsavík)

In het spoor van de Vikingen is deze tour voor degenen die een echte oceaan oversteek willen maken.

Hoogte punten

  • Kleine arctic dorpjes en adembenemende kust landschappen
  • Steek de Poolcirkel over
  • Leef het leven van een piraat, verbeter je zeilvaardigheid en leer over natuurbescherming op volle zee!
  • Leer over de Viking geschiedenis en de oude manieren van navigatie.
  • Ontdek de twee mooiste arctische landen Noorwegen en IJsland
  • Bijzondere vogels en majestueuze walvissen.

 

Om zeemansbenen te krijgen beginnen we met het oversteken van de Vestfjorden naar Reine, een klein dorpje met adembenemende bergen op het eiland Moskenesøya in Lofoten. De duur van het verblijf hangt af van de weersvoorspelling voor de ongeveer 700 NM lange zee die voor ons ligt op weg naar IJsland.

Eenmaal op open zee valt het leven in een mooie cadans waarbij we één worden met de natuur. We merken hoe zeevogels afnemen, maar de hoop om grotere walvissen te spotten neemt juist toe. Iedereen aan boord wordt aangemoedigd om deel te nemen aan de navigatie en het zeilen met wachten van 4 uur “aan” en 8 uur “uit”, dag en nacht. Voedsel voor lichaam en ziel is essentieel, waar het hart van het schip, de kombuis en de gezellige salon met een uitgebreide bibliotheek, het middelpunt van de aandacht wordt. De lichte en ruime dekhut is ook een goede optie om te ontspannen, kaartspellen te spelen, een boek te lezen of verhalen te delen met medezeilers.

Op dag 5 of 6, afhankelijk van of moeder natuur deze keer aan onze kant was, zien we dezelfde eilanden als de Vikingen meer dan elfhonderd jaar geleden opduiken. We zeilen rond de kaap van Langanes en verder langs de kust tot we de thuishaven van Tilvera bereiken, Húsavík, vaak aangeduid als de walvissen hoofdstad van IJsland. Met wat tijd in het verschiet en de wind in onze zeilen kunnen we ook voor anker gaan op een mooie afgelegen plek en walvissen en vogels spotten, waaronder enkele van de grootste kolonies van Atlantische papegaaiduikers langs de kust. Bultruggen, dwergvinvissen en witgestreepte dolfijnen worden in deze tijd van het jaar vaak gezien. Zelfs grotere walvissen zoals vinvissen of zelfs blauwe walvissen kunnen tijdens de oversteek worden gespot als we heel veel geluk hebben, aangezien ze door deze wateren komen om zich te voeden met krill en kleine visjes. Andere geweldige zeevogels die we kunnen zien zijn de majestueuze Jan-van-Gent (de grootste zeevogel van Europa), zeekoeten, jagers en de verbazingwekkende arctische stern, die de grootste migratie op aarde uitvoert, navigerend van pool tot pool!

Tijdens deze oversteek leer je veel over wilde dieren en oceanenbescherming en omdat we ver van telefoonverbindingen zijn, is het een goede tijd om te harmoniseren met de oceanen en naar ons innerlijk te luisteren. We zullen reflecteren op wat we kunnen doen om deel uit te maken van de oplossing gezien de bedreigingen waarmee onze oceanen worden geconfronteerd en over duurzaamheid.

“Húsavík” – onze thuisstad – betekent de “kreek van huizen” en wordt beschouwd als de oudste plaatsnaam in IJsland sinds settler Ingólfur Arnarson er kwam en zich realiseerde dat iemand er al was geweest (Zweedse Viking, Gardar Svavarsson) en enkele huizen had gebouwd. Dit is de perfecte plek om een ​​vakantie in IJsland te beginnen of gewoon terug te reizen naar huis, omdat Husavík goed verbonden is via de weg of de lucht. Eenmaal in Husavík kun je blijven leren over walvissen door het geweldige walvismuseum in de stad te bezoeken, de Ocean Missions-kamer te bezoeken en meer te leren over de inspanningen voor natuurbescherming of gewoon te wandelen naar de prachtige vuurtoren om te ontspannen en te genieten van een van de meest spectaculaire zonsondergangen en IJslandse paarden te zien.

IJsland is een magische plek en je hoeft niet ver weg te gaan om alleen te zijn met de natuur. Dus welkom in onze kleine prachtige thuis!

Om deze ervaring compleet te maken, zullen we aan boord een feestje geven wanneer we de poolcirkel (66 ° 34) oversteken en voordat we het weten, komen we aan in Húsavík waar het tijd is om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden!

Reisnummer: DNV18007

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Vertrekdatum: 12 juli 2023

Vertrekhaven: Bodø

Inschepen: uur

Aankomstdatum: 18 juli 2023

Aankomsthaven: Iceland -Húsavík

Ontschepen: uur

Prijs: € 1200 p.p.

Aantal dagen: 7

Bodø – Iceland (Húsavík)
12 juli 2023 t/m
18 juli 2023