Zeilvakantie met schipper langs Menorca, Sardinië en Sicilië op de Undercover

Zeilgebied

Zeilvakantie met schipper langs Menorca, Sardinië en Sicilië op de Undercover

Zeilvakantie met schipper langs Menorca, Sardinië en Sicilië op de Undercover. Wij, Marco en Jolanda, vertrekken half juni 2023 vanuit Nederland naar de Middellandse Zee, voor een reis van 16 maanden. Je kunt onderweg opstappen, zodat je een deel van de route meevaart, of kiezen voor een opstap rondom de eilanden van de Middellandse Zee.

Je kunt opstappen bij Menorca, Sardinië of Sicilië  voor een zeilweek in die regio. Maar je kunt ook meezeilen op een deel van de reis ernaartoe.

Het schip

Ons schip is een Jeanneau Sun Oddeysey 449. Zij is zeer ruim en is 13,5 meter lang en 4,25 meter breed en zeilt sportief. Zij heeft 4 ruime hutten voor max 8 personen.

We kiezen er echter voor om slechts maximaal vier gasten aan boord te ontvangen om heerlijk de ruimte te hebben. Er zijn twee badkamers aan boord, met toilet en douche. Binnen is er plek voor iedereen op de comfortabele banken. Tevens is er in de salon een groot tv-scherm aanwezig.

Eten kan binnen in de salon of buiten aan de uitgeklapte tafel. Er is een keuken met twee spoelbakken, warm water, koelkast, diepvriesje, tweepits gasfornuis en oven.

De twee achter cabines zijn beschikbaar voor de gasten en hebben beide een royaal bed van 1.60 bij 2 meter. De cabines zijn voorzien van een eigen kast en een raam dat open kan dat is voorzien van een hor en een verduisteringsgordijn.
De achter cabines hebben een eigen gedeelde douche met warm water en een toilet.

Als we in een haven liggen maken we gebruik van de douche- en toiletvoorzieningen van de haven. De bimini zorgt voor schaduw en beschutting. Via het zwemplateau met trappetje kan je makkelijk het water in. Op het achterdek is er tevens een douche met warm water om je af te spoelen na het zwemmen.

Het schip is voorzien van 220 volt aansluitingen voor het opladen van telefoons, laptops en voor het eventuele gebruik van een föhn. Er zijn tevens snorkel spullen aan boord en een sup-board. Tevens is het te regelen om te kunnen duiken.

De schipper

Marco Overdijk is de schipper van het zeiljacht “Undercover”. Marco zeilt reeds 12 jaar, samen met zijn vrouw Jolanda. Marco kwam via een collega met het zeilen in aanraking. Daarna zijn ze samen op zeilles gegaan om te ervaren of ze dit allebei leuk vinden. En ja, dat was het geval!

Het 1e jaar konden zij een boot lenen van dezelfde collega en daarna hebben zij hun eerste schip gekocht (Oleander-Jeanneau Sun Odyssey van 25 ft). Na een jaar of vier is de Oleander verkocht en kwam Quibus (Jeanneau Sun Odyssey van 32 ft). Twee jaar geleden is met de aankoop van “Undercover” (Jeanneau Sun Odyssey van 45 ft) het idee geboren om grotere reizen te gaan maken.

Marco en Jolanda zeilden vooral op de meren in Nederland, de Waddenzee en de Noordzee. Afgelopen jaar hebben zij een reis van 8 weken ondernomen om te onderzoeken of zij het zeezeilen leuk vinden. Via de kust van België en Frankrijk, hebben ze gevaren bij de Kanaaleilanden. Bij de Kanaaleilanden hebben ze gasten aan boord gehad, die met hen mee zijn gevaren en daar hebben ze ontdekt hoe leuk en gezellig dat is!

Daarna hebben zij de oversteek gemaakt over het Kanaal, naar Zuid Engeland. Waar ze genoten hebben van de prachtige krijtrotsen en hebben gewandeld over het kustpad van Engeland. Daarna zijn ze opnieuw het Kanaal overgestoken en via Frankrijk en België weer terug naar Ketelhaven gevaren.

Hun droom om langer op reis te gaan is omgezet in een actieplan! Zij maken je graag deelgenoot van hun zeilpassie. Je kan actief meezeilen maar ook gewoon genieten van de reis. Net wat je wilt en prettig vindt!

Jolanda is gastvrouw en vindt het heerlijk om ervoor te zorgen dat het de gasten niets te kort komen en een onvergetelijke week hebben. Je kan zelf koken aan boord en Jolanda vindt het ook leuk om te koken.

Marco en Jolanda (beiden geboren in ‘the summer of 69’) zijn 32 jaar getrouwd. Ze zijn christen en vinden het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Beiden zijn ze enthousiast, positief en gastvrij. Hun slogan is: “Geniet van de vrijheid aan boord!”

Boordkas

De boordkas is €30 p.p per dag. Uit de boordkas worden de lopende zaken betaald zoals eten, drinken, brandstof, havengelden etc. Volgens oud gebruik betalen de schipper en zijn gastvrouw niet mee aan de boordkas. Wat er overblijft van de boordkas gaat terug naar de gasten.

Excursies, eten en drinken aan de wal vallen niet onder de boordkas en zijn voor eigen rekening.

Voor de eind schoonmaak wordt eenmalig €35,- in rekening gebracht en voor de laundry wordt ook eenmalig €35,- in rekening gebracht. Het bedrag van totaal €70,- is per boot en niet per persoon.

Voorwaarden

Aanbetaling:
Bij boeking van een reis met de catamaran dien je na de ontvangst van de factuur een aanbetaling te doen van 35% van de reissom.
Deze aanbetaling dient te zijn betaald binnen een termijn van 14 dagen na factuurdatum.

Het restant van de betaling dient voor 6 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Annulering door de afnemer:
Bij annulering door de afnemer vervalt de aanbetaling aan de aanbieder.
Bij annulering door de afnemer binnen 6 weken voor aanvang van de zeilreis vervalt de gehele reissom aan de aanbieder.
Als je een annulering verzekering afsluit is het risico te beperken tot het minimum.

Annulering door de aanbieder:
Bij annulering door de aanbieder naar aanleiding van calamiteiten krijgt de afnemer de volledige gedane betaling 100% retour.

Tijdens de zeilreis is de schipper verantwoordelijk voor een verantwoorde uitvoering van de reis.

Mocht het zo zijn dat door omstandigheden het niet veilig is om uit te varen dan is de schipper er aan gehouden keuzes te maken vanuit het door de wet voorgeschreven “goed zeemanschap”. Deze keuzes dienen ten alle tijden te worden gerespecteerd. Hier kan men niet op reclameren.

Uiteraard zal de schipper er alles aandoen wat binnen zijn vermogen ligt om de reis zoals overeengekomen is uit te voeren.

 

Reviews

8 dagen Undercover 18 juli 2023

Wij waren 8 dagen te gast op de Undercover van Marco en Jolanda. Er hadden zich geen andere opstappers gemeld dus we waren met zijn vieren op een 43 voets zeiljacht. Dat kun je gerust royaal noemen. Marco en Jolanda waren al helemaal ingeslingerd door hun tocht vanuit Nl naar de Kanaal eilanden en hadden de regio vooraf aan onze komst grondig verkend. Daardoor konden we in onderling overleg vanuit Guernsey (St. Peter port) een mooie tocht uitstippelen met onze wensen als uitgangspunt. Eerst even proeven aan de zee en het schip, dan een iets langer tochtje naar Sark en Herm. Een prachtige zeiltocht naar Alderney, onderweg Jan van Genten spotten. Terug naar Guernsey, nu naar de knusse Beaucette marina. Tot slot een laatste overnachting achter het anker bij Herm. Op alle eilanden wandelden we over de karakteristieke holle weggetjes en smalle bergpaadjes met steeds weer een ander prachtig uitzicht op kusten, forten, eilandjes , stranden en altijd de zee. Marco bracht ons heen en terug naar de kant in de dinghy, wat een bijzondere start en afsluiting van een wandeling was. Jolanda zorgde voor het gezonde eten, een welkome afwisseling na het overvloedige Franse stokbrood en het Engelse ontbijt in voorgaande weken.

Marco en Jolanda blijken twee goede zeilers te zijn die ook tijdens een enkel spannend moment volledig in control waren en het leuk vonden om de iets uitdagender weg te kiezen. Maar bovenal waren het heel relaxte mensen die zich af konden stemmen op ons terwijl ze toch helemaal zichzelf bleven. De sfeer aan boord was daardoor heel ontspannen zodat we ze met lede ogen alleen weg zagen varen, toen we ze na ruim een week uitzwaaiden vanaf de steiger in St. Peter Port. Heel veel dank voor de mooie momenten. Behouden vaart Undercover, naar verre oorden waar we elkaar misschien weer gaan zien.

5 sterren tocht !

Hannie Janssen en Peter van Breugel, Loon op Zand

Prijzen

 • Het maximaal aantal passagiers is 4 personen.
 • De prijs van een 8 daagse reis is € 695,00 per persoon.
 • Huur van het gehele schip voor een week is €2.500.
 • Er zijn 2 tweepersoons hutten beschikbaar.
 • De prijzen zijn exclusief de reis van en naar het schip en de boordkas.

Boordkas

 • De boordkas is €30 p.p per dag.
 • Uit de boordkas worden de lopende zaken betaald zoals eten, drinken, brandstof, havengelden etc.
 • Volgens oud gebruik betalen de schipper en zijn gastvrouw niet mee aan de boordkas.
 • Wat er overblijft van de boordkas gaat terug naar de gasten.
 • Excursies, eten en drinken aan de wal vallen niet onder de boordkas en zijn voor eigen rekening.

Meezeilen zeilvakantie Kanaaleilanden, Ibiza, Mallorca, Menorca-Vertrekdata 2023

Ibiza Mallorca Menorca 1

26 augustus 2023

t/m

2 september 2023

 • In overleg kan aankomst/vertrek data enkele dagen verplaatst worden.
 • Havens en opstaptijden worden overlegd bij boeking

Reisnummer: DNV14009

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: € 695,00 per persoon

Boordkas: €30 p.p per dag

Ibiza Mallorca Menorca 2

3 september 2023

t/m

10 september 2023

 • In overleg kan aankomst/vertrek data enkele dagen verplaatst worden.
 • Havens en opstaptijden worden overlegd bij boeking

Reisnummer: DNV14010

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: € 695,00 per persoon

Boordkas: €30 p.p per dag

Ibiza Mallorca Menorca 3

11 september 2023

t/m

18 september 2023

 • In overleg kan aankomst/vertrek data enkele dagen verplaatst worden.
 • Havens en opstaptijden worden overlegd bij boeking

Reisnummer: DNV14011

Beschikbaarheid: 2 plaatsen

Prijs: € 695,00 per persoon

Boordkas: €30 p.p per dag

Zeilvakantie in Zuid Sardinië 1

23 september 2023

t/m

1 oktober 2023

Ontdek het prachtige zuiden van Sardinië tijdens een onvergetelijke vakantie! Met zijn adembenemende stranden, kristalhelder water en charmante dorpjes is dit de perfecte bestemming voor een ontspannen en zonnige vakantie.

Reisnummer: DNV14012

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Prijs: € 695,00 per persoon

Boordkas: €30 p.p per dag

Zeilvakantie in Zuid Sardinië 2

2 oktober 2023

t/m

8 oktober 2023

Ontdek het prachtige zuiden van Sardinië tijdens een onvergetelijke vakantie! Met zijn adembenemende stranden, kristalhelder water en charmante dorpjes is dit de perfecte bestemming voor een ontspannen en zonnige vakantie.

Reisnummer: DNV14013

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Prijs: € 695,00 per persoon

Boordkas: €30 p.p per dag

Zeilvakantie in Noord Sicilië

9 oktober 2023

t/m

15 oktober 2023

Ontdek het betoverende noorden van Sicilië tijdens een onvergetelijke vakantie! Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijke keuken is dit de perfecte bestemming voor een veelzijdige en culturele vakantie.

Reisnummer: DNV14014

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Prijs: € 695,00 per persoon

Boordkas: €30 p.p per dag

Zeilvakantie in Noord Sicilië 2

9 oktober 2023

t/m

22 oktober 2023

Ontdek het betoverende noorden van Sicilië tijdens een onvergetelijke vakantie! Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijke keuken is dit de perfecte bestemming voor een veelzijdige en culturele vakantie.

Reisnummer: DNV14015

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Prijs: € 695,00 per persoon

Boordkas: €30 p.p per dag

Zeilvakantie in Noord Sicilië 3

23 oktober 2023

t/m

29 oktober 2023

Ontdek het betoverende noorden van Sicilië tijdens een onvergetelijke vakantie! Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijke keuken is dit de perfecte bestemming voor een veelzijdige en culturele vakantie.

Reisnummer: DNV14016

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Prijs: € 695,00 per persoon

Boordkas: €30 p.p per dag