Vakantie in Turkije – September 2022

Weer lang naar uitgekeken, voorbereiding gedaan. Best spannend, met een tas vol goesting, wat kleding en veel koffiecups gingen we op weg voor een heerlijk ontspannende vakantie. Ging goed tot Dalaman waar we de douane effe moesten leren wat koffiecups waren. Wel 7 douaniers waren er nodig om vrije doorgang te krijgen richting Stormers !
De verwelkoming door René en Ipek voelde aan als een warme vertrouwde deken.

We voelde ons snel thuis en na een korte nacht vertrokken we richting avontuur. Met de verwennerij aan boord, begint met een deugddoend kopje koffie en het heerlijke uitgebreide ontbijt, lunch met liefde gemaakt en het niet te vergeten ankerbiertje kan het niet anders dan top zijn ! René brengt ons naar de mooiste baaien met het prachtige blauwe water waar het heerlijk zwemmen en snorkelen is. Daar liggen aan een steigertje van het plaatselijke restaurant, aan een boei of op anker. Al dan niet met de touwen achteraan vast aan een rots waar dan 1 crewlid vriendelijk gevraagd wordt om sportief te zijn en met touw richting rots te zwemmen met de verantwoordelijke taak te zorgen dat Stormers rotsvast ligt. Ja hoor, met plezier doen we dat !

Als de temperatuur wat gezakt is maken we ons klaar om te gaan dineren en daarna nog een stapje in de wereld te zetten.

Een uitgesproken wens werd door de René, Ipek en haar dochter omgezet naar een prachtige ervaring. Onze huwelijksbeloften vernieuwden we met een prachtige zelf geschreven speech van de kapitein uitgedost met een echte kapiteinspet, kledij werd voorzien door de dames en als afsluiter was er vuurwerk. Een prachtige onverwachte emotionele maar veel betekenende avond werd het, met de zonsondergang als decor en geweldige vrienden, veel liefde en een lekkere toost op een lang en gelukkige voorzetting van ons huwelijk. Dikke merci om dit voor ons te doen !!
Met een extra gast aan boord ging dit er iets wilder aan toe dan we gewoon zijn.

De mannen gingen uit terwijl ik koos voor een rustig avondje aan boord met een goed boek. Midden in de nacht nogal ruw mijn bed uit door een luide boenk en het nodige geroep en gegibber ( ja dat kunnen mannen ook !). Ze hadden de grootste lol aan boord en in het water maar uiteindelijk lag iedereen veilig te ronken in bed.

De ochtend erna … laat ons zeggen dat die dag op een rustiger tempo verliep en de citroenen eraan gingen om te dienen als detox. 🤪 variaties op deze avond volgden al was het meestal iets braver ! Het werd een fantastische week samen.
Het weer zat mee, zoals we gewoon zijn. Dan wind, dan geen wind en uiteraard de paar dagen “te” veel wind en alle dagen zon en heerlijk warm zeewater.

Spannend ook soms, te veel wind zorgde ervoor dat er wat herstellingen nodig waren aan het grootzeil maar dit werd door Carl deskundig genaaid en door de kapitein in goede banen geleid zodat we nadien veilig verder konden.
Elke dag ergens anders wakker worden, de rust van het water, de verwennerij aan boord, het entertainment. De rust en ontspanning waren weergekeerd !

We besloten om daarna gebruik te maken van de expertise van Ipek en haar dochter om een fantastische week “cultuur snuiven” te gaan beleven in Istanboel en Cappadocia.

Een goed hotel, de richtlijnen van wat we zeker moesten zien en doen, alle info, het heeft ons doen genieten van de drukke maar mooie stad waar Azië en Europa samen komen en ons versteld doen staan van de rustige gejaagdheid van de inwoners.

De trip naar Cappadocia, op aanraden van Ipek, was bijzonder ! Een prachtig rotshotel zorgde dat je je heel speciaal voelde, bijna koninklijk, zoveel weelde. Wat een mooie streek, beetje cultuur en geschiedenis maar vooral natuur. De ballontocht over de speciale steenformaties was geweldig. Wat voelt een mens zich klein daar tussen al die mooie door de tijd gemaakte bijzonderheden.

Na die week was het tijd om weer richting thuis te gaan. We hebben een fantastische vakantie gehad, verwennerij en ontspanning, cultuur en inspanning, maar vooral vele mooie herinneringen waarmee we het komende jaar wel verder kunnen tot de volgende vakantie.

Karine