Zeilvakantie Griekenland Catamaran Saronische Golf

Zeilgebied

Zeilvakantie Griekenland Catamaran Saronische Golf

Zeilvakantie Griekenland Catamaran Saronische Golf. Ger en Inge hebben als zeilgebied de Saronische golf.
De opstap plaatsen zijn Lavrion, 30 minuten rijden vanaf de luchthaven van Athene, of Korfos op 2 uur rijden afstand vanaf de luchthaven van Athene.

De route wordt in overleg met de gasten samen gesteld. Het is mogelijk te zeilen naar bijvoorbeeld; Epidavros, Poros, Aegina, Ermioni, Korfos en Lavrion. We overnachten in een havenstadje of liggen voor anker in een baai.

Korfos

Dit is een dorp met een kleine haven. Het ligt in een grote besloten baai waar je goed kunt suppen, zwemmen en snorkelen. Het is mogelijk dat je hier zeeschildpadden tegen komt. De baai heeft meerdere strandjes en er zijn leuke barretjes en tavernes waardoor je direct het optimale vakantie gevoel krijgt.

Epidavros

Dit is een kustplaatsje aan de oost kant van de Peloponnesos met een kleine vissershaven. Er is veel gezelligheid op de kade met tavernes, terrassen en barretjes. Je kunt er prachtige wandelingen maken waarbij je af en toe op een oude opgraving stuit. In de baai om de hoek kun je snorkelen en zie je de “Sunken City” onderwater.

Vanuit de haven is het mogelijk met een taxi naar het amfitheater van Epidavros te gaan. Het is één van de meest indrukwekkende en best bewaarde theaters ter wereld.

Ermioni

Ook aan de oostkant van de Peloponnesos ligt Ermioni. Een vissersdorp met een pittoreske haven. De smalle straatjes met witte huizen en de gezellige tavernes met terrassen maken de typisch Griekse sfeer helemaal compleet. Ermioni ligt op een schiereiland. Je kunt zowel aan de noord als aan de zuidkant ankeren. In het verlengde van het schiereiland ligt het bos Bisti. Een wandeling door het bos met de geur van pijnbomen brengt je bij oude ruïnes waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over beide baaien. Vanuit Ermioni vaart er een paar keer per dag een ferry naar Hydra. Hydra stad is verboden voor auto’s en motoren. Het vervoer gebeurt hier met ezels en paarden. De traditionele huizen, gezellige terrasjes en winkeltjes rond de haven maken Hydra een bezoekje meer dan waard.

Poros

Het eiland Poros biedt veel mogelijkheden. Er zijn mooie baaien om te zwemmen. De haven waar we kunnen overnachten ligt in de stad Poros. Je kijkt je ogen uit tijdens een wandeling over de boulevard naar de grote jachten die hier aanmeren. Je kunt hier heerlijk slenteren door de oude straatjes, langs winkeltjes, restaurants en terrassen. Houd je niet zo van de drukte? Dan kunnen we voor anker in de grote baai en genieten we van het zwemmen en het uitzicht op de stad.

Aegina

Op het eiland Aegina is veel te beleven. Als er plaats is liggen we in de stad. Met zijn neoklassieke gebouwen, smalle straatjes en bruisende boulevard is er veel te beleven. Vanuit de stad zijn er mogelijkheden om met de bus, auto of scooter het eiland te verkennen.
Er zijn veel archeologische vindplaatsen zoals bijvoorbeeld de tempel van Afaia. Op dit eiland vind je de grootste kerk van Griekenland naast het bekende klooster Agios Nectarios. Er zijn mooie stranden met helder water.
Wat zuidelijker op het eiland ligt het dorpje Perdika in een mooie baai.
Er is een kleine haven met veel gezellige tavernes aan de wal waar je heerlijk kunt eten.

Lavrion

Lavrion is een echte haven stad en ligt dicht bij het vliegveld van Athene. Er zijn veel bars en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken en er zijn leuke winkeltjes. Wil je weg van de drukte, dan is de baai van Sounion vlakbij. Op de kaap staat de tempel van Poseidon die je vanaf het water kunt zien en vanuit de baai kunt bezoeken. Bovenop de kaap kun je genieten van een prachtige zonsondergang.

Het schip

Deze prima zeilende catamaran is een “Fontaine Pajot Bahia 46”, ze is zeer ruim, 14 meter lang en 7 meter breed, en heeft een sportief zeilpakket.

Het is een zeewaardig schip met alle veiligheidsmiddelen en navigatie apparatuur aan boord. Ger en Inge vinden het belangrijk dat hun gasten zich comfortabel en veilig voelen. Een catamaran gaat niet schuin. Dit zorgt ervoor dat de boot ook bij hoge snelheid en golven erg rustig op het water ligt. Voor anker liggen met een catamaran is een prettige ervaring omdat ze door de breedte erg rustig ligt en door de geringe diepgang ook op mooie plekjes kan ankeren.

De catamaran heeft 4 twee persoons hutten met in iedere hut een eigen douche en toilet. Drie Hutten zijn beschikbaar voor gasten. Ook is er een douche buiten op het achterdek.

De kuip en de salon zijn erg ruim. Ook op het voordek en in het net kun je lekker liggen of je even terug trekken. Een grote koelkast houdt de drankjes lekker koel en met de Cobb kunnen we aan boord of op de wal barbecueën.

Tevens beschikt de boot over een ruime bijboot met buitenboordmotor waarmee we naar de wal kunnen als we in een baai voor anker liggen. Tevens zijn er een sup-board, kano, luchtbedden, snorkel materiaal, gezelschap spelletjes en muziek aan boord.

De schipper

Ger Baijens is de schipper van de catamaran. Ger zeilt reeds 37 jaar samen met zijn vrouw Inge en hebben een ruime ervaring opgebouwd in het zee zeilen.

35 jaar geleden zijn zij verliefd geworden op de Griekse wateren toen zij geruime tijd in Griekenland hadden gezeild. Toen al wisten zij, hier komen we terug.

Hun droom was voor langere tijd varen op de Middellandse zee met gasten. Ze ruilden hun J-33 “Jimp” in na 29 jaar zeilplezier en kochten hun catamaran. In het voorjaar van 2022 vertrokken zij vanuit Nederland naar Griekenland. Hier hebben ze drie maanden rond gevaren om het gebied te verkennen en de mooiste havens en baaien uit te zoeken.

Ger en Inge willen je graag een onvergetelijke tijd aan boord geven en als je het leuk vindt kunnen ze je de fijne kneepjes van het zeilen bijbrengen.

 

Boordkas

De boordkas is een bedrag dat u per persoon inlegt aan het begin van de reis. Hier uit worden de boodschappen van de gasten voor het eten en drinken aan boord betaald evenals havengeld, brandstof, water en wal stroom, de was (€50,- per boot) en de eind schoonmaak (€50,- per boot).

De schipper is vrijgesteld en is in de kost van de gasten. De gastvrouw legt aan het begin van de reis een bedrag in voor haar eigen eten en drinken.

Excursies, eten en drinken aan de wal vallen niet onder de boordkas

Privé hut

Kom je alleen en wil je een eigen 2 persoons hut dan betaal je 25% extra.

De Reis

Na een welkomstdrank en een borrelhap gaan we de boot verkennen en de hutten indelen. Als je alleen reist is het aan te raden een privé hut te boeken.

Op de dag van aankomst gaan we boodschappen doen voor een paar dagen, zodat we er zeker van zijn genoeg eten en drinken aan boord te hebben. ’s Avonds bij het eten gaan we een mogelijke route doornemen die we gebruiken als uitgangspunt van onze zeil-en zwerftocht. Gedurende de zeilreis zullen we de route blijven monitoren en eventueel wijzigen als dat nodig is. Na de eerste nacht aan boord gaan we genieten van een heerlijk ontbijt en gaan we rond 10.00 uur voor het eerst de zeilen hijsen.

Het is gebruikelijk om zo’n 4 tot 6 uur per dag te varen voor we aanleggen op een nieuwe plek. We kunnen overnachten in een mooie baai waar we voor anker gaan en dan zelf koken en bv barbecuen op het strand of aanleggen in een kleine haven en uit eten gaan. We zijn samen op reis en dragen dan ook samen de verantwoordelijkheden voor het reilen en zeilen aan boord. Jullie schipper is de hele dag druk met zeilen en alles wat daarbij komt kijken. Als deelnemers zijn jullie daarom verantwoordelijk voor de huishoudelijke taken, de schipper is hiervan vrijgesteld.

In april/mei is het al lekker warm in Griekenland en het seizoen loopt door tot en met oktober. Het is volop genieten van zon, zee en strand en de meer dan vriendelijke lokale bevolking. Het is ook zeker aan te raden om eens een dag te blijven liggen in een van de havens en bijvoorbeeld een auto te huren om het betreffende eiland te verkennen. Je zult versteld staan van het natuurschoon en de pittoreske plaatsen om te ontdekken. Ieder eiland heeft zijn eigen schoonheid, bijzondere plekken en is daardoor de moeite van een bezoek waard.

Onderweg kan het gebeuren dat we dolfijnen spotten die meezwemmen met de boot. Hoewel we dat niet kunnen garanderen, is de kans groot dat we ze tegenkomen. Waterschildpadden zijn we ook tegengekomen maar dat was wel even zoeken.

Schipper Waldemar leert je graag de kneepjes van het zeilvak. Als je wil kan je met alles meehelpen en ook sturen.

Wil je langer varen dan de voorgestelde reislengte van 8 dagen? Dan kunnen we dat binnen de mogelijkheden aanpassen naar jouw/jullie wensen. Hoe langer de reis, hoe meer eilanden we kunnen aandoen.
Het motto is; “Genieten van het leven zoals het komt”

Elke dag is een nieuw avontuur!

Voorwaarden

Aanbetaling:
Bij boeking van een reis met de catamaran dien je na de ontvangst van de factuur een aanbetaling te doen van 35% van de reissom.
Deze aanbetaling dient te zijn betaald binnen een termijn van 14 dagen na factuurdatum.

Het restant van de betaling dient voor 6 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Annulering door de afnemer:
Bij annulering door de afnemer vervalt de aanbetaling aan de aanbieder.
Bij annulering door de afnemer binnen 6 weken voor aanvang van de zeilreis vervalt de gehele reissom aan de aanbieder.
Als je een annulering verzekering afsluit is het risico te beperken tot het minimum.

Annulering door de aanbieder:
Bij annulering door de aanbieder naar aanleiding van calamiteiten krijgt de afnemer de volledige gedane betaling 100% retour.

Tijdens de zeilreis is de schipper verantwoordelijk voor een verantwoorde uitvoering van de reis.

Mocht het zo zijn dat door omstandigheden het niet veilig is om uit te varen dan is de schipper er aan gehouden keuzes te maken vanuit het door de wet voorgeschreven “goed zeemanschap”. Deze keuzes dienen ten alle tijden te worden gerespecteerd. Hier kan men niet op reclameren.

Uiteraard zal de schipper er alles aandoen wat binnen zijn vermogen ligt om de reis zoals overeengekomen is uit te voeren.

Prijzen

Het maximaal aantal passagiers is 6 personen met een minimum van 2 personen.

De prijs van een 8 daagse reis is € 850,00 per persoon. Er zijn 3 tweepersoons hutten beschikbaar.

Voor de huur van de gehele boot betaal je €4.250,00 voor 8 dagen.

Langer dan 8 dagen mee varen kan natuurlijk ook na overleg vooraf. De prijs van de meerdere dagen bedraagt € 100,00 per dag per persoon.

Privé hut
Kom je alleen en wil je een eigen 2 persoons hut dan betaal je 25% extra.

De prijzen zijn exclusief de reis van en naar het schip en de boordkas.

Meezeilen Griekenland-Vertrekdata 2023

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 01

14 mei 2023

t/m

21 mei 2023

Reisnummer: DNV11001

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Volgeboekt

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 02

21 mei 2023

t/m

28 mei 2023

Reisnummer: DNV11002

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 03

28 mei 2023

t/m

4 juni 2023

Reisnummer: DNV11003

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 05

13 juni 2023

t/m

20 juni 2023

Reisnummer: DNV11005

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 07

25 juni 2023

t/m

2 juli 2023

Reisnummer: DNV11007

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Volgeboekt

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 08

2 juli 2023

t/m

9 juli 2023

Reisnummer: DNV11008

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Volgeboekt

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 09

9 juli 2023

t/m

16 juli 2023

Reisnummer: DNV11009

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Volgeboekt

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 22

23 juli 2023

t/m

30 juli 2023

Reisnummer: DNV11022

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 12

30 juli 2023

t/m

6 augustus 2023

Reisnummer: DNV11012

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 13

6 augustus 2023

t/m

13 augustus 2023

Reisnummer: DNV11013

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 14

13 augustus 2023

t/m

20 augustus 2023

Reisnummer: DNV11014

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 15

20 augustus 2023

t/m

27 augustus 2023

Reisnummer: DNV11015

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 16

27 augustus 2023

t/m

3 september 2023

Reisnummer: DNV11016

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 17

3 september 2023

t/m

10 september 2023

Reisnummer: DNV11017

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 18

10 september 2023

t/m

17 september 2023

Reisnummer: DNV11018

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 19

17 september 2023

t/m

24 september 2023

Reisnummer: DNV11019

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 20

24 september 2023

t/m

1 oktober 2023

Reisnummer: DNV11020

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos

Zeilvakantie Griekenland met Catamaran Saronische Golf 21

1 oktober 2023

t/m

8 oktober 2023

Reisnummer: DNV11021

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Lavrion of Korfos

Aankomsthaven: Lavrion of Korfos