Zeilvakantie in Schotland met de Steady

Zeilgebied & Route

De sensationele Schotse eilanden (dit zijn er 750) worden door velen beschouwd als de parel in de kroon van de immense kustlijn van Schotland, met verborgen eilandjes, afgelegen zeearmen en beschutte baaien, waarvan er vele over land ontoegankelijk zijn.

Of je nu wilt eilandhoppen, off-grid wilt gaan of wilde dieren wilt zien, onze Schotse zeilvakanties in de Hebriden zorgen voor herinneringen die een leven lang meegaan.

Absorbeer de magie van de Hebriden aan boord van Steady! Vanaf het voorjaar bieden de Westelijke Eilanden ideale zeilomstandigheden met lange dagen licht en wanneer de wind besluit vanuit de Atlantische Oceaan door te waaien, kent de bemanning tal van beschutte baaien en Lochs om je zeilavonturen voort te zetten.

Van Iona’s witte stranden tot de betoverende eilanden Rum, Staffa, Skye, Jura en Islay, de Zee van de Hebriden biedt afgelegen landschappen, historische monumenten, lokale culturen en magische dieren in het wild. Eenmaal voor anker, is er voldoende tijd om aan wal te gaan verkennen, een hoog punt te beklimmen, van de boot te zwemmen of afgelegen witte zandstranden te verkennen.

Een hoogtepunt voor natuurliefhebbers is een bezoek aan de papegaaiduikerkolonie, waar je tussen hun holen wordt verwelkomd. Andere roofvogels zoals Buizerds, Torenvalken, Sperwer’s en Slechtvalken zijn ook te zien aan de prachtige Schotse kust. Zeiltochten op de Hebriden kunnen ook onvergetelijke ontmoetingen bieden met dolfijnen, walvissen of de reuzenhaai.

Het schip

Steady is gebouwd in 1993 in Polen voor een Nederlandse opdrachtgever. Deze eerste eigenaar heeft het schip ingericht als passagiersschip voor 8 personen. Voor de gasten zijn er vier ruime 2-persoonscabines met stapelbedden. Een hut is bedoeld voor een maat waardoor we met maximaal 6 gasten kunnen varen. Wanneer een groep het schip privé wil charteren met 7 of 8 personen is dit in overleg mogelijk. Dan wordt de reis zonder maat gevaren.

Steady heeft een traditionele look en is een heerlijk comfortabel zeilschip. Het schip is kits getuigd en heeft 4 zeilen; bazaan-stagzeil-fok en kluiver. Daarnaast hebben we een gennaker voor ruime wind. Binnen in het dekhuis heb je rondom uitzicht en kun je lekker schuilen als het weer omslaat. In het dekhuis bevindt zich ook de communicatie- en navigatie apparatuur.

Onderdeks is de living met kombuis en zithoek. Aan boord wordt er gekookt voor de gasten en alle inkopen hiervoor zijn gedaan. Kortom, je bent bij ons echt op vakantie!

Voorin bevinden zich de vier 2-persoonshutten met stapelbedden. De bedden zijn breed en ruim 2 meter lang. Alle hutten hebben kastruimte. Er is één toiletruimte en één douchecabine welke de gasten gezamenlijk gebruiken. In het achterste gedeelte van het schip bevindt zich het privégedeelte van Jan-Willem en Mariëlle, de werkplaats en bergruimte.

Zeilvakantie in Schotland met de Steady

De schipper

Want tja, wanneer je aan boord stapt van een zeilschip wil je wel weten met wie je in de kuip zit! Wij zijn Jan-Willem (1968) en Mariëlle (1970) en samen zijn wij sinds 2010 eigenaren van onze stoere tweemaster Steady. Steady is meer dan alleen een zeilschip waar we fantastische reizen mee maken, het is ook onze woning.

Over Jan-Willem
De passie voor zeilen begon bij Jan-Willem al in zijn jeugd. Samen met zijn vader heeft hij vele mooie reizen gemaakt naar o.a. England, Shetlands en Noorwegen. Later na de militaire dienst volgde de eerste Atlantische oversteek naar de Caribbean en werkte in Griekenland als schipper. Ook voer hij als stuurman op Tallship de Morgenster. Wanneer we in Nederland zijn en niet varen is Jan-Willem brandwacht in Amsterdam.

Over Mariëlle
Na meer dan 25 jaar als manager in de detailhandel voelt de vrijheid van het zeilen als herboren zijn. Het feit dat we van onze passie ons werk hebben kunnen maken is zo gaaf! Aan boord ben ik naast stuurman ook de kok. Alle maaltijden eten we aan boord want in Steady’s vaargebied is weinig gelegenheid om aan de wal uit eten te gaan. We zeilen al sinds ’94 samen en al die jaren is de basis van goed teamwork. Tijdens je vakantie wordt je onderdeel van dat team want zeilen met elkaar is super leuk! Naast de ontelbare zeemijlen hebben we allebei de diploma’s Zeilvaart en het certificaat Basic Safety behaald op de zeevaartschool in Enkhuizen.

Zeilvakantie in Schotland met de Steady

Voor wie is deze reis geschikt?

 • Je bent ouder dan 16 jaar
 • Je hebt een goede gezondheid
 • Je houdt van wandelen in de natuur
 • Je bent op zoek naar een vakantie met wildlife en veel genieten van de natuur
 • Actieve vakanties in kleine groepen is echt jouw ding

Heb ik zeilervaring nodig?

Nee, zeilervaring is niet nodig. De meeste gasten helpen graag een handje mee met het zeilen, en we vinden het leuk je veel te leren en je te betrekken bij de zeilhandelingen!

Welke taal wordt er aan boord gesproken?

We varen (meestal) met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is Nederlands en spreekt Engels en Duits.De voertaal aan dek zal Engels zijn wanneer er meerdere nationaliteiten aan boord zijn.

Wat moet ik meenemen?

 • Waterdichte (wandel)schoenen met een goede grip
 • Laarzen of een 2epaar schoenen voor nat weer
 • Warme kleding. Op het water is de gevoelstemperatuur een stuk lager dus denk aan kleding in laagjes en thermo onderkleding
 • Muts, op het water kan het fris zijn!
 • Lichte regenkleding voor aan de wal. Onze zeilpakken zijn ongeschikt voor wandelen
 • Bescherming tegen zon (zonnebril, zonnebrand)
 • Paspoort of identiteitskaart
 • Reisverzekering
 • Voor koffers is geen plaats. Gebruik daarom zachte reistassen

Reviews

De Jonker

Leuke voordelige plek om te overnachten met een uitgebreid ontbijt e een zeer vriendelijke gastvrouw


Erika Turnhout

It was a great and unforgettable experience with lot of fun to spend a week on the Steady in the Inner Hebrides. Marielle and Jan-Willem are very friendly and professional skippers, you feel well looked after and safe. The Steady is a comfortable, very well maintained ship and Marielle’s culinary skills leave nothing to be desired. Very recommendable. At this point we would like to thank Marielle and Jan-Willem and all other participants once again for everything! Birgit and Klaus from Germany (2018)


Klaus Poggenpohl

Great experience on an extraordinary well-maintained, very seaworthy ship! Sailing in between the wonderful scottish islands with this very professional and knowledgeable and very sympathetic couple is highly recommended. Start looking forward!


Sabine Keiner

Bijzondere reis beleefd met onvergetelijke momenten! Prachtige natuur, heerlijk gezeild, fijn gezelschap!


Silke

My review as following…
It‘s easy to say something about the experienced couple and the ship
I can use a lot of words or just say STEADY
Save sailing, smiling crew
Tasty food, good healthy kitchen
Enjoy the stay in a fantastic area
Activities for everybody, nice photos
Dolphins, Puffins and lots more
Yes, that’s holiday – anytime again

Margreet Broekman

A great experience on a beautiful ship. Excellent food, experienced and very nice crew, interesting destinations. Can only be recommended! (Original) Ein tolles Erlebnis auf einem wunderschönen Schiff. Ausgezeichnetes Essen, erfahrene und sehr nette Crew, interessante Ziele. Nur zu empfehlen!


Klaus Thein

Dear Mariëlle and Jan Willem,
When my partner picked up your brochure in Hoorn at your boot I had had 3 days to decide if I join him at a trip through the Inner Herbrides. I never regret this decision it was a great week at your Steady. The accomodatin, the boot in a very good condition, the meals, the sailing and the islands and of course you made this week unforgatabel. Many thanks for this outstanding week, I will never forget this.


Birgit Spielmann

In April 2018 we have been visiting Hoorn, the home of the Steady. What a beautiful looking yacht inviting us for a sailing holiday.
Mariëlle was on board and painting to keep the boat in best condition. After a chat we got some more information about the “Steady”.
The following year we have booked our trip and started in July 2018 from Oban to explore many of the stunning places and islands in Scotland.
Jan-Willem (the Skipper) and Mariëlle have been working hard to give us the best value of our trip. Mariëlle’s cooking was outstanding, you could taste that the food has been prepared with love.
The crew is highly professional, kind and very sympathetic.
Many thanks to both of you, we have enjoyed every moment …
There is nothing better than to smell the see, feel the wind, watch the clouds and “YES”respect the power of the nature … it makes you feeling better

Inbegrepen:

 • Crew; kapitein, kok/maat
 • Dekbedden, bedlinnen en handdoeken
 • Alle maaltijden, snacks en warme dranken
 • Gebruik van milieuvriendelijke douchegel + haarshampoo
 • Gebruik van MUSTO BR1 zeilpak (broek + jas) Maat S t/m XXL
 • Reddingsvesten
 • Alle scheeps-, schoonmaak-, reserveringskosten, STO-garantiefonds, BTW

Niet inbegrepen:

 • Aan- en afreis naar het schip
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra entreegelden
 • Frisdrank en alcoholische drankjes aan boord
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Reizen 2022

Zeilen naar Schotland – De oversteek

23 april 2022

t/m

2 mei 2022

Reisnummer: DNV6016

Aantal dagen: 10 dagen

Vertrekhaven: Medemblik

Aankomsthaven: Inverness

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: €1200,- volpension

Caledonian Canal & Lochs

4 mei 2022

t/m

10 mei 2022

Reisnummer: DNV6017

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Inverness

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: €1200,- volpension

Zeilen en eiland hoppen in de Hebriden met wandelcoach

14 mei 2022

t/m

20 mei 2022

Reisnummer: DNV6005

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: €1500,- volpension

Wandelen en zeilen

21 mei 2022

t/m

30 mei 2022

Reisnummer: DNV6006

Aantal dagen: 10 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 5 plaatsen

Prijs: €1650,- volpension

Eiland hoppen naar Jura en Mull

4 juni 2022

t/m

10 juni 2022

Reisnummer: DNV6007

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: €1200,- volpension

Van The Small Isles naar The Summer Isles

11 juni 2022

t/m

20 juni 2022

Reisnummer: DNV6008

Aantal dagen: 10 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Ullapool

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: €1650,- volpension

Zeilen en wildlife: ontdek The Outer Hebrides

25 juni 2022

t/m

1 juli 2022

Reisnummer: DNV6009

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Ullapool

Aankomsthaven: Ullapool

Beschikbaarheid: 1 plaats

Prijs: €1200,- volpension

Ontdek het wildlife van de Outer Hebrides

2 juli 2022

t/m

13 juli 2022

Reisnummer: DNV6010

Aantal dagen: 12 dagen

Vertrekhaven: Ullapool

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: €1200,- volpension

Zeilen en eiland hoppen in de Hebriden

16 juli 2022

t/m

22 juli 2022

Reisnummer: DNV6012

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 2 plaatsen

Prijs: €1200,- volpension

Zeiltocht naar Jura en rondom Mull

30 juli 2022

t/m

5 augustus 2022

Reisnummer: DNV6013

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Prijs: €1200,- volpension

Inner Hebrides, betoverende Schotse eilanden

6 augustus 2022

t/m

12 augustus 2022

Reisnummer: DNV6014

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 3 plaatsen

Prijs: €1200,- volpension

Ideale mix: Zeilen en Hiken

13 augustus 2022

t/m

22 augustus 2022

Reisnummer: DNV6015

Aantal dagen: 10 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Prijs: €1650,- volpension

Late summer in Schotland

27 augustus 2022

t/m

2 september 2022

Reisnummer: DNV6018

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Prijs: €1200,- volpension

Caledonian Canal & Lochs

3 september 2022

t/m

9 september 2022

Reisnummer: DNV6019

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Inverness

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Prijs: €1200,- volpension

Reizen 2023

Zeilen naar Schotland – De oversteek 2023

22 april 2023

t/m

1 mei 2023

Reisnummer: DNV6020

Aantal dagen: 10 dagen

Vertrekhaven: Medemblik

Aankomsthaven: Inverness

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Prijs: €1350,- volpension

Zeilen naar Schotland – Caledonian Canal & Lochs 2023

3 mei 2023

t/m

9 mei 2023

Reisnummer: DNV6021

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Inverness

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Prijs: €1350,- volpension

Zeilen naar Schotland – eiland hoppen in de Hebriden 2023

13 mei 2023

t/m

19 mei 2023

Reisnummer: DNV6022

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 7 plaatsen

Prijs: €1350,- volpension

Zeilen naar Schotland – Zeil-en wandelreis naar The Small Isles 2023

20 mei 2023

t/m

29 mei 2023

Reisnummer: DNV6023

Aantal dagen: 10 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 1 plaats

Prijs: €1850,- volpension

Zeilen naar Schotland – Eiland hoppen naar Jura, Iona & Staffa 2023

3 juni 2023

t/m

9 juni 2023

Reisnummer: DNV6024

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Prijs: €1350,- volpension

Zeilen naar Schotland – van the Small Isles naar the Summer Isles 2023

10 juni 2023

t/m

19 juni 2023

Reisnummer: DNV6025

Aantal dagen: 10 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Ullapool

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Prijs: €1850,- volpension

Zeilen naar Schotland – ontdek de Outer Hebriden 2023

24 juni 2023

t/m

30 juni 2023

Reisnummer: DNV6026

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Ullapool

Aankomsthaven: Ullapool

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Prijs: €1350,- volpension

Zeilen naar Schotland – Van The Summer Isles naar The Small Isles 2023

12 juli 2023

t/m

21 juli 2023

Reisnummer: DNV6027

Aantal dagen: 10 dagen

Vertrekhaven: Ullapool

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Prijs: €1850,- volpension

Zeilen naar Schotland – naar Jura en rondom Mull 2023

22 juli 2023

t/m

28 juli 2023

Reisnummer: DNV6028

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Prijs: €1350,- volpension

Zeilen naar Schotland – Zeilen en eiland hoppen in de Hebriden 2023

29 juli 2023

t/m

4 augustus 2023

Reisnummer: DNV6029

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Prijs: €1350,- volpension

Zeilen naar Schotland – Zeil- en wandelreis in de Hebriden 2023

9 augustus 2023

t/m

18 augustus 2023

Reisnummer: DNV6030

Aantal dagen: 10 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Prijs: €1850,- volpension

Zeilen naar Schotland – Zeilen en eiland hoppen in de Hebriden 2023

19 augustus 2023

t/m

25 augustus 2023

Reisnummer: DNV6031

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Prijs: €1350,- volpension

Zeilen naar Schotland – Inner Hebrides, betoverende Schotse eilanden 2023

26 augustus 2023

t/m

1 september 2023

Reisnummer: DNV6032

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Prijs: €1350,- volpension

Zeilen naar Schotland – Zeil- en wandelreis naar The Small Isles 2023

6 september 2023

t/m

15 september 2023

Reisnummer: DNV6033

Aantal dagen: 10 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Oban

Beschikbaarheid: 1 plaats

Prijs: €1850,- volpension

Caledonian Canal & Lochs 2023

16 september 2023

t/m

22 september 2023

Reisnummer: DNV6034

Aantal dagen: 7 dagen

Vertrekhaven: Oban

Aankomsthaven: Inverness

Beschikbaarheid: 8 plaatsen

Prijs: €1350,- volpension