Flottielje zeilen op de Ionische Zee in Griekenland

Zeilgebied

Flottielje Zeilen, Zelf Zeilen, of een eigen Zeilboot met Schipper. Het kan allemaal tijdens een heerlijke zeilvakantie op de Ionische Zee vanuit het Griekse eiland Corfu.

De ervaren zeiler huurt zelf een boot, en trekt zijn eigen plan. De minder ervaren zeiler kiest voor flottielje of een zeiljacht met schipper.

De Ionische Zee is één van de makkelijkste vaargebieden op aarde. Uitermate geschikt voor een zeilvakantie voor de beginnende zeezeiler. Graag laten we jullie meegenieten van het leven aan boord, de natuur, de haventjes met hun vriendelijke bewoners en de mooie baaien.

Over het algemeen zijn de nachten en ochtenden kalm en heb je in de middag een heerlijke bries uit het Noord-Westen. Af en toe een wat hardere wind, de maestro. In flottieljes houden we altijd rekening met het weerbericht en de ervaring van de groep voor de routeplanning. Ook als je bareboat gaat kan je contact houden met de basis over de planning van je route. Met onze lokale kennis helpen we je aan een onvergetelijke en veilige zeilvakantie.

Zeilboot met schipper

Een privé charter met schipper kan een keuze zijn als je geen zin hebt in flottielje en gewoon met je eigen groepje eventueel ook een wat langere zeil tocht wilt maken. Je bent dan vrijer in de route planning, maar je hebt wel een groter schip nodig, want er moet ook een hut zijn voor de schipper.

Uiteraard kan je in dit geval veel leren van de schipper die dan de gehele periode bij je aan boord is.

Afhankelijk van het aantal personen kunnen wij adviseren welk schip voor deze zeil cruise het meest geschikt is.

Peter is naast een goede schipper ook een uitstekende gastheer. Houdt van koken en maakt graag gezonde lunches aan boord. Peter weet de mooiste baaitjes te vinden. Hij is in te huren om je eigen route te zeilen en ook als je mee wil in de flottielje en je toch liever een schipper aan boord hebt.

Zelf zeilen (bare boat)

Zelf Zeilen betekent dat je bij ons een zeiljacht huurt waarmee je zelf een tocht gaat varen. Er wordt dus wat meer zeilervaring van je verwacht, en ook moet je zelf kunnen inschatten wat de veilige anker of afmeer plekken zijn voor de nacht.

Uiteraard krijg je van ons een uitgebreide uitleg over de boot en het vaargebied voor je vertrekt. Contact met de basis blijft mogelijk en ook onderweg kan je nog telefonisch advies krijgen over routeplanning en weerberichten.

In principe zijn de wisseldagen op zaterdag, maar in overleg kan hiervan afgeweken worden. Bijvoorbeeld een boot huren voor 10 dagen kan ook.

Aloa 27 DS.

De Aloa 27 blijft een leuk klassiek jacht. Ideaal als je met z’n tweetjes op zoek bent naar een goedkope en makkelijk te zeilen boot. De laatste uit onze eerste flottielje vloot van 1989, die al heel wat mijltjes gemaakt heeft op de Ionische Zee. Naast de standaard uitrusting geniet je bovendien van de gemakken van extra’s zoals o.a. zonnepanelen, buitendouche, stuurautomaat en ankerwinch. Nog ouderwets echt zeilen met een helmstok waarbij je je schip goed aanvoelt. En als je wat later in de haven aankomt vindt de Aloa altijd nog wel een gaatje om tussen af te meren. Klein zijn heeft ook voordelen.

Meer informatie over dit jacht

Friendship 33.

Onze eigen Friendship 33 “Zeehond” is de beste keuze voor een wat groter budget jacht. Met 2 hutten en in totaal wel 7 slaapplaatsen is het een geliefd jacht voor de wat grotere gezinnen die toch niet een al te grote (dure) boot willen huren.

Met wel de luxe van o.a. stuurautomaat, GPS, zonnepanelen, buitendouche, ankerwinch. De grote kuip heeft 2 banken die zeer geschikt zijn om in de zomer ook op buiten te slapen. Traditioneel grootzeil en helmstok besturing maken van dit jacht een nog ECHTE zeilboot.

Meer informatie over dit jacht

Dufour 36 Classic.

Deze Dufour 36 is een compleet en sportief zeiljacht en beschikt over drie hutten. Binnen heerst een heerlijk bootsfeer doordat in het interieur veel gewerkt is met hout. Er is met name in de voorste hut veel kast ruimte.

Dit wat grotere jacht heeft een stuurwiel. Zij heeft een traditioneel grootzeil (met lazy jacks) en uitstekende zeileigenschappen. Uiteraard is zij uitgerust met zonnepanelen en alle andere extra’s zoals ventilatoren en USB stopcontacten in de hutten.

Meer informatie over dit jacht

Bavaria 44.

Ruim, luxe en comfortabel zeiljacht met 3 hutten en 2 natte cellen.

De langsscheepse kombuis heeft een grote koelkast, 3 pits gasstel en oven, veel kastruimte en uitgebreid keukengerei om heerlijke maaltijden aan boord te bereiden. De rest van de salon wordt ingenomen door een grote eettafel met zitbanken rondom en de navigatiehoek.

Waarin dit jacht zich vooral onderscheidt is de ruime luxe voorhut (eigenaars versie) met goede kwaliteits-matrassen en eigen douche/toiletruimte.

Achter zijn nog 2 tweepersoons hutten en een extra natte cel. Alle hutten zijn uitgerust met ventilator en 12V USB stopcontacten.

Aan dek een ruime kuip met teak banken, kuipkussens, een grote bimini met af/aan ritsbaar doorzichtig schaduwdoek rondom. Met de 2 stuurwielen aan stuurboord en bakboord is er in het midden een ruime doorloop over de loopplank de kuip in.

Eenvoudige zeileigenschappen met rolgrootzeil en rolgenua.

Lekker stabiel en goed zeilend schip, zeer geschikt voor mensen die nog moeten wennen aan bootleven en wordt vaak gebruikt als meezeil boot of voor geschipperde charters.

Meer informatie over dit jacht

Bavaria 41.

Ruim, goed onderhouden Bavaria zeiljacht, van alle gemakken voorzien. Deze boot heeft drie hutten met tweepersoons bedden en 2 natte cellen. Een ruime kajuit met langsscheepse kombuis en gasstel met oven. Stuurwiel, rolgrootzeil en rolgenua, zonnepanelen, kuipkussens, GPS, Ventilatoren en USB stopcontacten in de hutten. Kortom volledig uitgerust voor een luxe zeilvakantie op de Ionische Zee. Ook als je met z’n zessen bent.

Meer informatie over dit jacht

​Flottielje Zeilen

Flottieljezeilen betekent je eigen schip varen, onder begeleiding van het moederschip. Er gaan maximaal 12 schepen mee in onze flottieljes. Het is geschikt voor iedereen, of je nou met je gezin, vrienden, partner of collega’s op vakantie wilt gaan.

Het grootste voordeel is dat je veilig kan gaan zeilen in een voor jou onbekend gebied, zonder je zorgen te hoeven maken over routeplanning en weerberichten.

Door de plaatselijke kennis van de flottielje-begeleiding bezoek je de mooiste plekjes en lig je elke avond in de beste baai of haven voor de weersomstandigheden van die dag. Voor je uitvaart krijg je een gedegen briefing. Je zeilt je eigen schip, geniet van je privacy aan boord en de gezelligheid van de groep wanneer je daar zin in hebt. In de havens helpt de flottieljeleiding waar nodig. Zij weten waar en hoe je het beste kan afmeren, waar je lekker en voor een goede prijs kan eten, boodschappen doen, water tanken, enz. En dat alles in een ongedwongen en vrijblijvende sfeer.

Naast het gemak van de lokale en technische kennis, is een flottielje ook leuk. Wie wil kan met de groep uit eten gaan, of borrelen bij elkaar aan boord. Ook is er soms animo voor een ochtendwandeling, yoga op het strand of andere spontane activiteiten. De kinderen genieten van samen visjes vangen, de havens verkennen en chillen met elkaar. Zo ontstaan er leuke vriendschappen en geniet je van een ontspannen zeilvakantie.

Flottieljes zijn van zaterdag tot zaterdag. Op de wisseldag kan je rond 17.00 inschepen. De flottielje vertrekt zondagochtend uit de marina en is vrijdagavond weer terug. Zaterdag om 09.00 ga je van boord en wordt de boot schoongemaakt voor de volgende gasten.

Het is mogelijk om een één of twee weekse flottielje reis te maken. In het weekend gaat het begeleidingsschip terug naar de marina met de boten die wisselen en hebben de boten die hun tweede week in gaan een paar vrije zeildagen. In overleg met de flottielje leiding en op basis van je ervaring wordt er een plan gemaakt. De flottielje leider luistert naar de wensen van de groep, houd het weerbericht in de gaten en kan de drukte in de havens goed inschatten. Als er boten in de flottielje zijn die twee weken geboekt hebben wordt er rekening mee gehouden dat de flottielje niet twee dezelfde routes achter elkaar vaart. In de zomervakantie met de twee weekse gezinsflottieljes vaar je twee weken met de zelfde groep en hoeft de flottielje leiding niet terug naar de marina in het weekend.

Emmi Kraan is je flottielje begeleider. Ze is de dochter van de oprichters van de flottielje en heeft haar hele jeugd meegevaren. Ze spreekt naast Nederlands ook vloeiend Engels en Grieks. Na haar studie in Groningen en een wereldreis van drie jaar begeleid ze deze zomer samen met haar Franse partner Guilliaume de flottielje.

 

Reviews

 

10 punten!!

Recent zijn wij wezen zeilen met de flottielje in Griekenland op aanraden van Waldemar van ‘De Nederlandse Vloot’. Wij hadden nogal wat eisen betreffende onze beschikbare data en het hebben van een schipper aan boord. Met behulp van Waldemar kwamen we erachter dat zeilen in een flottielje goed bij onze reis zou passen met 4 volwassenen. Hierdoor kwamen we op Corfu terecht met Marjan, Peter en hun dochter Emmy in de begeleidingsboot.

We hebben deze week ontzetten genoten van de routes die we gevaren hebben. Alles was mogelijk en bespreekbaar: van waar we heengingen, tot hoe laat we in de ochtend vertrokken, tot of we voor anker gingen of in de haven gingen liggen, tot wanneer we tussentijds wilden zwemmen. Niks was te gek en wilden we die dag veel leren van zeilen (wij zijn beginners) dan was dat mogelijk, maar als we alleen hadden willen ‘chillen’ was dat ook mogelijk.

Met Peter als schipper op stap was je niet alleen verzekerd van een hoop kennis en kunde, maar ook van een goed verhaal en een hoop plezier.

Wij waren allen zeer positief verrast door deze zeilervaring, en zouden (en gaan waarschijnlijk) dit zo nog een keer doen. Ook alle zaken van het vooraf regelen waren makkelijker dan verwacht. 10 punten!!

Karin Luijt – 23 juni 2022

Onvergetelijk!

Wat een prachtige ervaring was dit!
Marjan en Peter laten je echt tot rust komen. Niks haasten in de ochtend, niks staat al echt vast. We varen waar de wind ons heen brengt. Met de beste adviezen van Marjan en Peter, die al vele jaren op Corfu wonen kom je op de mooiste plekjes! Een vloot van 12 boten voelde echt niet als teveel. Gezellige mensen met leuke ” veelal grote” kinderen, maakte onze vakantie voor ons hele gezin ” 11,12 en 14 jarige kinderen” een onvergetelijke ervaring!

Rose

Flottieljezeilen op ieders maat

In een idyllische omgeving op een eigen boot zeilen …dat is natuurlijk al een mooi uitgangspunt. Marjan van ISA voelt goed aan waar iedereen behoefte aan heeft om er ook een echt positieve totaalervaring van te maken. De dag/weekplanning wordt gemaakt met alle deelnemers samen. De uitgebreide ervaring over de locale omstandigheden (zowel op het water als op de wal) is daarbij een groot voordeel ten opzichte van andere organisaties. De tijdsplanning is flexibel. Dat geeft veel vrijheid, met toch een steuntje in de rug bij aanlegmanoeuvres en dergelijke. De groepssfeer wordt bewaakt op een natuurlijke manier. Wij zagen het als een uitgebreide zeilcursus in een nieuw zeilgebied. Anderen deden het al voor de 8e keer vanwege het “ontzorgen” . Nog anderen kozen voor de combinatie van zelf zeilen en de gezelligheid van de groep (vriendjes voor de kinderen…). En iedereen is uitgebreid aan zijn trekken gekomen!

Suzanna

Geweldige ervaring, uistekende begeleiding

In een relatief makelijk gebied zijn we 2 x meegeweest met de gezinsflotiele met Peter en Marjan.
Een heerlijke ervaring, goede begeleiding (we hebben het bij andere wel eens anders meegemaakt) in een mooi nog niet zo druk gebied.
Boten zijn prima, en er is van alles te regelen.

Erik

Wat een heerlijke gezinsflottielje!

Afgelopen week met Marjan en haar groep mee geweest in een ECHT gezinsflottielje. Van groot tot klein, ze maken het echt iedereen naar hun zin. Met zoveel ervaring en kennis van het weer, cultuur en gebied is dit gegarandeerd de mooiste vakantie die je je wensen kunt.

Cees Wim

Flottielje zeilen Corfu

Heerlijk ontspannen zeilvakantie gehad. Zeer gevarieerd. Elke keer weer een nieuw leuk baaitje of haventje. Korte en lange tochten. Van geen wind tot veel wind.Er ontstond snel een groepsgevoel.Zowel bij de kinderen als bij de volwassenen. Ook ruimte voor eigen activiteiten. Dolfijnen, vissen, helder blauw water, ideale zwemtemperatuur, grotkusten, groene omgeving, varen met het bijbootje, lekker eten, etc, etc. Zeer fijne flottielje begeleiding. Altijd hulpvaardig en alle kennis van de lokale omstandigheden. En een neus voor goede timing, nooit met een andere flottielje in de haven.

Joep

Prijzen

Aloa 27 DS

 • 4 kooien / 1 hut
 • Periode 30 april tot 3 juni en oktober: €950/week
 • Periode 4 juni tot 15 juli en 27 augustus tot 1 oktober: €1050/week
 • Periode 16 juli tot 26 augustus: €1325/week

Friendship 33

 • 6 kooien / 2 hutten
 • Periode 30 april tot 3 juni en oktober: €1490/week
 • Periode 4 juni tot 15 juli en 27 augustus tot 1 oktober: €1610/week
 • Periode 16 juli tot 26 augustus: €1980/week

Dufour 36

 • 6 kooien / 3 hutten
 • Periode 30 april tot 3 juni en oktober: €1850/week
 • Periode 4 juni tot 15 juli en 27 augustus tot 1 oktober: €2250/week
 • Periode 16 juli tot 26 augustus: €2550/week

Bavaria 41

 • 6 kooien / 3 hutten
 • Periode 30 april tot 3 juni en oktober: €2150/week
 • Periode 4 juni tot 15 juli en 27 augustus tot 1 oktober: €2350/week
 • Periode 16 juli tot 26 augustus: €2700/week

Bavaria 44

 • 6 kooien / 3 hutten
 • Periode 30 april tot 3 juni en oktober: €2450/week
 • Periode 4 juni tot 15 juli en 27 augustus tot 1 oktober: €2600/week
 • Periode 16 juli tot 26 augustus: €3000/week

Extra kosten

Behalve de huurprijs worden de volgende kosten voor iedere boot in rekening gebracht. Deze lokale kosten worden contant afgerekend bij de incheck.

 • Vaste Marina Toeslag van €250. Inclusief in deze toeslag zijn havengelden voor Gouvia Marina, de eindschoonmaak en 1 set linnen p.p.
 • Flottielje Toeslag van €250. Deze wordt alleen berekend bij flottielje zeilen en niet voor een bare boat of boot met schipper.
 • Borg van €1500 voor de Aloa 27 DS en de Friendship 33. Voor de overige boten is de borg €2000. De borg wordt bij de incheck met een credit card afgehandeld. Er wordt pas geld van uw rekening afgeschreven in geval van schade.

Verder zijn de volgende opties beschikbaar:

 • Extra linnen  €10 per set
 • Schipper €1225 per week
 • Schipper €1050 per 6 dagen
 • Schipper €190 per dag
 • Buitenboordmotor voor bijbootje €75 per week
 • Cruising Shute €150 per week

Flottielje Zeilen Griekenland 2022

De vertrek data zijn gebaseerd op de wisseldagen die op zaterdag zijn. Wil je langer een boot huren of bv twee weken een flottielje boeken dan is dat uiteraard mogelijk. Je kan dat vermelden op het aanvraag formulier onder het kopje “opmerkingen”.

Gezinsflottielje 30 April – 7 Mei

Reisnummer: DNV12001

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 7 – 14 Mei

Reisnummer: DNV12002

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 14 – 21 Mei

Reisnummer: DNV12003

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 21 – 28 Mei

Reisnummer: DNV12004

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 28 Mei – 04 Juni

Reisnummer: DNV12005

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 04 Juni – 11 Juni

Reisnummer: DNV12006

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 11 Juni – 18 Juni

Reisnummer: DNV12007

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 18 Juni – 25 Juni

Reisnummer: DNV12008

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 25 Juni – 02 Juli

Reisnummer: DNV12009

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 02 Juli – 09 Juli

Reisnummer: DNV12010

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Gezinsflottielje 09 Juli – 23 Juli

Reisnummer: DNV12011

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Gezinsflottielje 23 Juli – 06 Aug

Reisnummer: DNV12012

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Gezinsflottielje 06 Aug – 20 Aug

Reisnummer: DNV12013

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 20 Aug – 27 Aug

Reisnummer: DNV12014

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 27 Aug – 03 Sept

Reisnummer: DNV12015

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 03 Sept – 10 Sept

Reisnummer: DNV12016

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 10 Sept – 17 Sept

Reisnummer: DNV12017

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 17 Sept – 24 Sept

Reisnummer: DNV12018

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 24 Sept – 01 Okt

Reisnummer: DNV12019

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia

Flottielje Zeilen 01 Okt – 08 Okt

Reisnummer: DNV12020

Vertrekhaven: Gouvia

Aankomsthaven: Gouvia