Coachreizen op de Canarische Eilanden met de Marín

Zeilgebied

De Canarische Eilanden vormen het decor van onze coachreizen (zie tabblad Coachreizen voor een uitgebreide beschrijving van deze reizen). Ze behoren tot het Spaanse grondgebied en liggen ongeveer honderd kilometer ten westen van de kust van Zuid-Marokko. Vanwege deze zuidelijke ligging heerst er een subtropisch klimaat, waardoor je het hele jaar kunt genieten van zon, zee, zeilen en snorkelen.

De eilanden zelf zijn vulkanisch en hebben ieder een geheel eigen ‘look and feel’, je vindt er soms meerdere klimaatzones en vaak prachtige natuur.

Ook het zeilklimaat is gevarieerd. Door de hoge bergen en het tunneleffect tussen de eilanden kan de wind opeens flink toe- of afnemen, waardoor we afwisselend ‘lounge-zeilen’ en sportief zeilen. In de luwtes is het vaak goed ankeren en relaxen.

Van januari tot juni varen we rond Tenerife en La Gomera. Vanaf juni verleggen we de koers naar Gran Canaria, wat onze uitvalsbasis blijft tot september. In oktober en november vind je ons rond Fuerteventura of het kleine eilandje Isla Lobos, en in november/december bij Lanzarote en het prachtige eilandje Gracioca.

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het zuiden van ‘het eiland van de eeuwige lente’ is heel toeristisch, meer naar het noordwesten is het rustiger. Daar vind je prachtige rotsformaties en pittoreske plaatsten als Garachico. De vulkaan El Teide en haar omgeving is bijzonder mooi. Als je deze wil bezoeken, kun je dat voor of na de zeilreis doen. Wel even zelf regelen, want per boot kom je er logischerwijs niet. Tussen Tenerife en La Gomera is de kans groot dat we Pilot whales (Grienden) tegenkomen: een grote dolfijnensoort van gemiddeld vijf meter lang. Met wat meer geluk zie je ook Tuimelaars of Langsnuitdolfijnen en heel af en toe zelfs walvissen!

La Gomera

Op ongeveer zes uur varen vanaf de zuidpunt van Tenerife ligt het authentieke La Gomera, wandeleiland bij uitstek. In het midden van het eiland vind je – boven de wolken – één van de oudste bossen ter wereld, en rondom het eiland ligt een wandelroute van 127 km. Vanaf dit eiland vertrok Colombus in 1492 op zoek naar Indië, en belandde in Amerika. Er vertrekken nog steeds regelmatig diverse zeil- en roeirally’s naar de 4800 km verderop gelegen Cariben.

Gran Canaria

Ten oosten van Tenerife ligt Gran Canaria. Het noorden is groen en vruchtbaar en het zuiden is droog en kaal – maar daarom niet minder bijzonder. Neem bijvoorbeeld de ‘Dunas de Maspalomas’, duinen die door de wind en een voortdurende aanvoer van nieuw zand doorlopend van vorm en plaats veranderen, en in een tempo van 1 meter per jaar in westelijke richting ‘wandelen’.

Fuerteventura en Lanzarote

Fuerteventura is, na Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden. De bijna constante wind hier biedt fantastische mogelijkheden tot windsurfen en kitesurfen. Fuerteventura en Lanzarote worden gekenmerkt door zwarte stranden en kale, nauwelijks begroeide bergen waardoor de eilanden soms aan een maanlandschap doen denken. Lanzarote is dankzij de architect, kunstenaar en politicus César Manrique lange tijd beschermd geweest tegen het massatoerisme. Hij wist hoogbouw te voorkomen en mede hierdoor heeft Lanzarote voor een belangrijk deel haar oorspronkelijke karakter behouden.

Het schip

De Oceanis 473 Clipper is een ruime familiecruiser van meer dan 14 meter die alle weersomstandigheden aan kan. Ze is vernoemd naar onze dochter: Marín (Godin van de zee). 

Op een boot, ook een ruime, is de gezamenlijke leefruimte beperkt. Zoek daarom een eigen plek op als je die nodig hebt en hou hierbij rekening met elkaar. Je kunt bijvoorbeeld de rust opzoeken van je hut, op het voordek een boek lezen, of even de kant op gaan als we in een haven liggen. 

Tijdens het zeilen vragen de zeilmanoeuvres vaak de nodige aandacht. Toch is er ook vaak ruimte om een spelletje te doen. Als het erg warm en zonnig is kunnen we voldoende schaduw in de kuip creeëren. Het achterschip heeft een geïntegreerd zwemplateau met douche.

Als we voor anker liggen is er vaak gelegenheid om te gaan zwemmen of om met de bijboot aan land te gaan om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen.

Koken en eten
In de salon, de centrale ruimte in de boot, kunnen we koken en eten als het buiten fris is. Er is een keuken met koelkast en oven. Rondom de uitklapbare tafel is plaats voor acht personen.

Slapen
Er zijn vier tweepersoonshutten. Alle hutten hebben een eigen kast, luiken voor frisse lucht en ramen die kunnen worden verduisterd.

Douche en toilet
Onze gast(en) hebben onderweg beschikking over een eigen badkamer met douche en toilet. Als we in een haven liggen maken we gebruik van de douche- en toiletvoorzieningen aldaar.

 

De Coaches

Wij zijn Lisa en Martin en werken samen onder de naam LiveMarvelouz. In 2018 verkochten we ons huis en sindsdien leven en werken we op onze zeilboot Marín. Eerst op de Middellandse zee en sinds kort op de Canarische Eilanden. 

Het is onze missie om anderen zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen en hen verbondenheid en compassie met zichzelf en anderen te laten ervaren. We streven we ernaar om mensen vanuit een échte ontmoeting te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes op verschillende levensgebieden. Kernwoorden hierbij zijn: ontdekken, eenvoud, speelsheid en verbinding. 

We wonen en werken zoveel mogelijk vanuit respect voor onszelf, mensen én de natuur om ons heen. 

Lisa – Coach

Als gezinsbegeleider en creatief therapeut heb ik al heel veel gezinnen begeleid. Met deze kennis en ervaring heb ik ook studenten opgeleid tot pedagoog en gezinsbegeleider. Vanuit mijn rol als studieloopbaanbegeleider hielp ik hen met het maken van studiekeuzes en ondersteunde ik hen in het omgaan met moeilijke omstandigheden. Ik heb dus een brede ervaring, opgedaan in de praktijk en in het onderwijs. In mijn werk als coach combineer ik mijn ervaring met een intuïtieve en eigenwijze aanpak. Hierdoor ben ik in staat anderen nieuwe en onverwachte perspectieven aan te reiken. Ik geniet ervan als ik me kan blijven verdiepen in voor mij relevante kennisgebieden (denk bijvoorbeeld aan ouder-kind interactie, video-interactiebegeleiding en mensen met een verstandelijke beperking). Sinds ik mijn master Leren en Innoveren heb afgerond houd ik me ook graag bezig met hoe mensen leren en zich ontwikkelen. Jij kunt erop vertrouwen dat ik me verdiep in jouw situatie. Aanvullend op dat wat je al eerder hebt gedaan, zal ik je op een passende manier begeleiden om grenzen te verleggen en nieuwe patronen te ontwikkelen. Ik heb meestal ‘goeie zin’ en deze luchtige, betrokken en creatieve houding werkt vaak aanstekelijk voor anderen.

Martin – Coach en schipper

Ik vind het heerlijk om te schrijven, te zingen of tijdens het zeilen om me heen te kijken en zomaar aan niets te denken. Gedreven om mezelf beter te leren kennen en te ontwikkelen heb ik sinds mijn studie Omgangskunde aan de lerarenopleiding nog veel extra trainingen en opleidingen gevolgd. Bijvoorbeeld de opleiding tot NLP Master, de Intensieve training systemisch kijken; Coachen met het Sociaal Panorama, Coaching met het Enneagram en de opleiding tot Lifecoach. Ik weet meestal een sfeer van betrokkenheid en vertrouwen te creëren. Zo lukt het om vaak binnen korte tijd ‘de kern’ boven tafel te krijgen. Graag help ik jou om jouw ‘beste ik’ naar boven te halen en ik zet daarbij verschillende methodieken in. Van mij mag je verwachten dat ik me volledig zal inzetten om jouw veranderwens te realiseren. Soms prikkelend of provocatief maar altijd zorgzaam en betrouwbaar.

Van ons beiden ben ik de meest ervaren schipper. Als kind surfde ik me suf of ik zeilde mee met vrienden over de randmeren. Met een vriend kochten we ons eerste kajuitzeiljachtje van krap 7 meter. We knapten hem helemaal op en ruilden hem toen in voor een groter en zeewaardig zeiljacht van maar liefst 8,5 meter. Hiermee spendeerde ik (meestal in mijn eentje) weekend na weekend op het IJsselmeer. Winter of zomer, weer of geen weer. Nieuwe ‘bestemmingen’ en de eindeloosheid van het IJsselmeer trokken aan me als een magneet. In 2019 kochten we onze huidige boot (14 meter). Samen zeilden Lisa en ik van Griekenland via Spanje naar Nederland en daarna weer naar de Canarische Eilanden. Zeilen is voor ons een prachtige manier om plaatsen te ontdekken, te leven in het hier en nu, en te kunnen wonen onder de zon. Aan boord is het mijn kracht om jou ‘aan het roer’ te krijgen, je te coachen en te stimuleren om uit je comfortzone te komen.

Boordkas

We hanteren een boordkas waarbij we uitgaan van 25 euro per dag per persoon. Dit is genoeg voor drie avondmaaltijden, alle overige maaltijden, twee alcoholische drankjes per dag, overige drankjes en tussendoortjes; en eventuele havenovernachtingen, diesel, schoonmaak en de kosten voor de was. Bij de Family Boost rekenen we voor de kinderen 12,50 euro per dag. De boordkas dient te worden voldaan bij de start van de Boostweek.

Verlengen

Om nog meer uit je coachreis te halen kun je deze verlengen door er een paar dagen aan vast te plakken. Je kunt bijvoorbeeld een hotel nemen en eventueel een auto huren. Zo kun je het eiland ook vanaf het land verder verkennen en krijgt alles wat je hebt opgedaan tijdens de Boostweek de tijd om nog beter te kunnen ‘landen’. Op het aanvraagformulier is er ruimte om je wensen aan te geven.

Coachreizen

Aan boord van de Marín combineren we zon, zee en zeilen met een coachingprogramma dat speciaal gericht is op jou (Loopbaan Boost), jou en je partner (Relatie Boost) of het hele gezin (Family Boost). Jij bent (of jullie zijn) onze enige gast aan boord en je wordt ondersteund door twee verschillende coaches, elk met een eigen benaderingswijze. 

Het zeilen en de route stemmen we zo veel mogelijk met elkaar af. Hierbij zijn het weer, jouw zeilervaring en jouw coachvraag bepalend. 

Na een Boostweek heb je:

 • handvatten gekregen om anders om te gaan met lastige situaties;
 • inzichten opgedaan om constructiever te communiceren;
 • meer inzicht gekregen in keuzes die je toekomst positief kunnen beïnvloeden.

 

Loopbaan Boost

Voorafgaand aan de reis maken we online kennis en bespreken we je vragen en verwachtingen, zodat we daar optimaal op af kunnen stemmen. Verschillende activiteiten, opdrachten en coachgesprekken helpen je om in actie te komen en te reflecteren op het resultaat. Je krijgt duidelijk wat je drijft en wat je nog weerhoudt. Wat je kernkwaliteiten zijn, wat je nog nodig hebt en hoe je jezelf daarvoor in een optimale leerstand krijgt. Je staat stil bij hoe je communiceert en welke rollen je inneemt. En je leert herkennen wat voor jou essentieel is op je huidige en toekomstige pad.

Enige tijd na de Boostweek hebben we online nog een follow-up gesprek om te kijken hoe het gaat en wat je dan misschien nog nodig hebt om op koers te blijven. 

Je kunt de ondersteuning ook verlengen door te kiezen voor een online-coachtraject.

Mogelijke vraagstukken voor een Loopbaan Boost:

  • Ik ben mezelf kwijtgeraakt, hoe zorg ik dat ik me weer energiek en zelfverzekerd voel?
  • Ik wil altijd presteren maar dat geeft me veel stress, hoe kan ik dat patroon veranderen?
  • Wat kan ik doen om een betere balans te creëren tussen werk en privé?
  • Ik heb het gevoel dat ik niets bijzonders presteer en dat er een moment komt dat ik door de mand val, of de schijn niet meer op kan houden. Hoe kan ik gewoon mezelf zijn en me daar ook tevreden over voelen?
  • Wil ik mijn huidige baan behouden of ben ik toe aan wat anders? Zo ja, wat dan en hoe realiseer ik dat?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik meer tot mijn recht kom, thuis of op mijn werk?

 

Relatie Boost

Voorafgaand aan de reis maken we online kennis en bespreken we jullie vragen en verwachtingen. Aan de hand daarvan kunnen we ons programma zo goed mogelijk afstemmen op jullie situatie en behoeften. 

Gedurende de reis geven we jullie via opdrachten, gesprekken en andere activiteiten handvatten en ondersteuning om de onderlinge verbondenheid te versterken. 

Ook is er volop gelegenheid om te genieten van het zeilen en het zeeleven op de boot, de drukke strandboulevards en ons verblijf in prachtige baaitjes met woeste rotswanden en verstilde natuur.

Voorbeeldvraagstukken voor een relatie Boost:

  • We zijn in een routine terecht gekomen. Ik vind dat onbevredigend, maar ik vind het ook moeilijk om open te zijn over mijn wensen en verlangens in onze relatie.
  • Hoe kunnen we elkaar meer steunen? We hebben drie kleine kinderen en we zijn negen jaar samen. We zijn de verbinding met elkaar verloren lijkt het, we maken elkaar steeds meer verwijten en zijn sneller geïrriteerd.
  • Onze relatie is veranderd in een broer-zus relatie waarin ik de waardering en seksualiteit mis. Als we hier dan over praten beloven we elkaar dit te veranderen. Toch vallen we telkens in hetzelfde patroon en dezelfde frustratie.
  • We communiceren de laatste tijd niet of nauwelijks. Ik krop alles op en ben niet altijd eerlijk. Mijn vriend(in) is erg onzeker over zichzelf en is bang dat ik hem/haar verlaat.

 

Family Boost

Voorafgaand aan de reis voeren we een inventariserend gesprek met jou (of jullie) als opvoeder(s) om jullie vragen en verwachtingen te bespreken. 

Je kunt dan bijvoorbeeld aangeven in hoeverre je vrije tijd met elkaar door wilt brengen. Of je kunt aangeven waar je ondersteuning bij zou kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in het positief sturen op het gedrag van de kinderen. Het kan zijn dat je het prettig vindt om de verschillende gezinsactiviteiten met elkaar na te bespreken, of juist niet. 

Aan de hand van dit gesprek bieden we je tijdens de reis handvatten en ondersteuning om te experimenteren met positief en wellicht ander (opvoed)gedrag.

Mogelijke coachvragen:

  • Zijn mijn verwachtingen die ik als opvoeder heb reëel?
  • Hoe kan ik meer rekening houden met de (on)mogelijkheden van mijn kind(eren)? (Denk hierbij aan een stoornis of beperking.)
  • Hoe kunnen we elkaar als partners ondersteunen in de opvoeding, of juist vrijlaten?
  • Hoe kan ik regels en grenzen stellen aan mijn kinderen?
  • Wij zijn een samengesteld gezin en de kinderen accepteren mijn nieuwe partner niet. 
  • Hoe kan ik ruzies voorkomen of het contact na een ruzie weer herstellen?

 

Voorbeeld week loopbaan boost

Dag 1 – Kennismaken
Op de eerste dag verwachten we je tussen 11.00 en 15.00 uur (lokale tijd) bij ons aan boord. Tijdens een kopje koffie/thee of een lekkere lunch laat jij het moodboard zien dat je thuis gemaakt hebt over dat wat een belangrijke rol speelt in jouw leven. We bespreken jouw verwachtingen, doelen en wensen voor deze week. Je maakt kennis met de boot en de belangrijkste veiligheidsinstructies. Hierna heb jij tijd voor jezelf, bijvoorbeeld om de omgeving te verkennen. Na het avondeten (bij ons aan boord) blikken we terug op de eerste dag, we maken een planning voor de volgende dag en zoeken daarna onze hut op voor de nacht.

Dag 2 – Kwaliteiten
We ontbijten om half 8 zodat we op tijd kunnen vertrekken. Deze dag maken we een tocht van bijna 30 mijl. De kans is groot dat we tijdens het varen dolfijnen zullen zien. We staan deze dag stil bij jouw kwaliteiten en wat anderen in jouw waarderen. Samen zoeken we naar een mooie vorm om deze delen van jezelf te waarderen en te bewaren. Afhankelijk van de overnachtingsplek eet je aan boord of aan de wal.

Dag 3 – Omgeving
We starten gezond: hardlopen, work-out oefeningen op het strand, of een stukje zwemmen rond de boot. Rond half 11 vertrekken we opgefrist naar onze volgende bestemming. We richten ons onderweg op jouw omgeving. We staan stil bij wat jou inspireert en energie geeft of wat je maar beter kunt mijden. Dat geldt ook voor mogelijke overtuigingen die behulpzaam zijn of je juist belemmeren. Afhankelijk van de overnachtingsplek eet je aan boord of aan de wal. ’s Avonds evalueren we het proces en de resultaten. We sturen bij als dat wenselijk is en sluiten de avond af terwijl we de zon in de zee zien zakken.

Dag 4 – Zingeving
Deze dag blijven we liggen waar we zijn, mits de weersomstandigheden dat toelaten. Er is dus ruimte om samen te wandelen of iets voor jezelf te doen. Daarna mag je wegdromen over jouw ideale leven. Dat kan in de vorm van een verhaal, een kunstwerk of iets anders. We staan stil bij de zin van jouw bestaan. Hoe kun je jouw talenten en energie daarbij betekenisvol inzetten. ’s Avonds eten we samen, of als je de smaak te pakken hebt, kun je zelf gaan eten aan de wal.

Dag 5 – Plannen maken
We ontbijten rond half 8 omdat we weer een langere afstand gaan varen (ongeveer 30 mijl). Als de omstandigheden het toelaten maken we onderweg concreet op welke manier jouw plannen een echte verandering kunnen worden. Welke stappen zijn daarvoor nodig? Wij zetten een lekkere en gezonde maaltijd op tafel en ’s avonds maken we plannen voor de laatste dag.

Dag 6 – Vliegwiel
We vertrekken rond 9 uur naar een plek in de buurt van de luchthaven of jouw volgende logeerplek. Onderweg staan we stil bij mogelijke obstakels die je tegen kunt komen op jouw nieuwe route. We kijken ook met je naar de verschillende ‘hulpbronnen’ om de ingezette verandering ook na de coachreis vol te kunnen houden. Als we zijn aangekomen op onze laatste halte evalueren we de week en maken we een follow-up afspraak voor een online gesprek. Tussen 14.00 en 17.00 uur drinken we nog wat gezelligs en nemen we afscheid van elkaar.

 

Voorbeeld week relatie boost

Dag 1 – Kennismaken
Op de eerste dag verwachten we jullie tussen 11.00 en 16.00 uur (lokale tijd) bij ons aan boord. We maken kennis met elkaar en de boot. Tijdens de koffie of lunch laten jullie een moodboard zien dat je thuis gemaakt hebt over jullie relatie. We bespreken de verwachtingen en wensen voor de week. Hierna hebben jullie tijd om de omgeving te verkennen. Prachtige strandjes om heerlijk te wandelen of om gewoon even ‘te zijn’. We eten de eerste dag met z’n vieren aan boord en jullie zetten een eerste kleine veranderstap. Hiermee kun je deze week gaan oefenen. We blikken terug op de eerste dag en zoeken daarna onze hut op voor de nacht.

Dag 2 – Kwaliteiten
We ontbijten om half 8 zodat we op tijd kunnen vertrekken. Deze dag maken we een tocht van bijna 30 mijl waarbij we een stukje acceleratiezone meepakken en waarschijnlijk de wind in de zeilen voelen. De kans is groot dat we tijdens het varen dolfijnen zullen zien. We komen terug op de kleine veranderstappen die jullie gisteren hebben benoemd en voegen daar een aantal verrassende opdrachten aan toe. Verder staan we deze dag stil bij de kwaliteiten die jullie in elkaar waarderen. Natuurlijk is er ook tijd om een boek te lezen, te zwemmen of muziek te luisteren. Als we op een goeie plek liggen is het natuurlijk ook mogelijk om samen iets aan de wal te doen. Afhankelijk van de overnachtingsplek eten jullie aan boord of gaan jullie met de dinghy naar de wal om daar een hapje te eten. Natuurlijk is er in het laatste geval een opdracht om elkaar te verrassen tijdens het eten.

Dag 3 – Relatiegeschiedenis
We hebben tijd voor een gezonde start: zoals hardlopen, ademhalingsoefeningen, work-out oefeningen op het strand, of een stukje zwemmen rond de boot. Als het weer het toelaat staan we onderweg stil bij momenten die jullie (afzonderlijk) als waardevol en betekenisvol hebben ervaren in jullie relatie. Vervolgens bespreken we overeenkomsten en verschillen en de impact die dit heeft op jullie behoeften en de relatie. Als we op de nieuwe ankerplek of haven aankomen is het heerlijk om de nieuwe plek te verkennen met elkaar of nog even te zwemmen. Afhankelijk van de overnachtingsplek eten jullie aan boord of aan de wal. Terwijl jullie van een heerlijk muziekje genieten kunnen jullie de zon in de zee zien zakken.

Dag 4 – Een betekenisvolle relatie
Deze dag blijven we liggen waar we zijn, mits de weersomstandigheden dat toelaten. Er is ruimte om samen te wandelen of iets voor jezelf te doen. Deze dag krijgen jullie ook een opdracht mee waar ieder van jullie een eigen invulling aan kan geven. Wat geeft jullie energie en wat is van betekenis. Dat kan in de vorm van een verhaal, een kunstwerk of iets anders. Terwijl jullie op het voordek genieten van een rustmoment bereiden wij de maaltijd voor. Tijdens het eten presenteren jullie de uitwerking van de opdracht aan elkaar.

Dag 5 – Plannen maken
We ontbijten rond half 8, heerlijk in het ochtendzonnetje. Als het mogelijk is willen we weer een langere afstand varen (ongeveer 30 mijl). Onderweg onderzoeken we op welke manier jullie de essentiële aspecten uit je dromen kunnen realiseren. Als we na een dag zeilen aankomen op de ankerplek genieten we van een drankje en een goed gesprek. We zitten in de kuip terwijl de zon ondergaat. Om ons heen de bergen en het geluid van de branding. Een van ons zet jullie af met de dinghy op het strand zodat jullie samen in een restaurantje kunnen gaan eten.

Dag 6 – Vliegwiel
Na het ontbijt varen we naar een plek in de buurt van de luchthaven of jullie volgende logeerplek. Onderweg staan we stil bij de mogelijkheden die jullie hebben om het fijne gevoel vast te houden als jullie weer terug in het gewone leven komen. We kijken naar de verschillende ‘hulpbronnen’ en haalbare veranderingen die jullie goed kunnen volhouden en waarmee je jullie relatie blijvend kunnen boosten. Als we zijn aangekomen op onze laatste halte evalueren we de week en plannen we een online-afspraak in om nog eens stil te staan bij de ‘werkzame elementen van de week’. Tussen 12.00 en 17.00 uur drinken en eten we nog iets lekkers en nemen we afscheid van elkaar.

 

Voorbeeld week familie boost

Dag 1 – Kennismaken
Op de eerste dag verwachten we jullie tussen 11.00 en 16.00 uur (lokale tijd) bij ons aan boord, waarschijnlijk liggen we in een haven, zodat jullie in beschermde omstandigheden kunnen wennen aan het gewiebel op de boot. We maken kennis met elkaar en de boot. Tijdens een drankje of lunch vertelt iedereen wat hij of zij leuk vindt om te doen, zodat we elkaars wensen leren kennen. We bespreken de verwachtingen, wensen en mogelijkheden voor de week. Afhankelijk van jullie aankomsttijd kunnen jullie nog met elkaar zwemmen, snorkelen of het stadje verkennen. Als jullie terugkomen geven we een korte veiligheidsbriefing, waarna jullie kunnen genieten van een Spaanse maaltijd. Tijdens het eten bespreken we ‘de activiteit van de dag’: iedereen van het gezin kiest een activiteit waar iedereen aan meedoet. Vervolgens maken we een weekplanning waarbij we ook een aantal corveetaken verdelen. Is er nog tijd voordat we gaan slapen, dan kunnen we een familiespel of een andere gezamenlijke activiteit doen. Maar natuurlijk kan ieder die dat wil iets voor zichzelf doen. We blikken terug op de eerste dag en daarna zoekt iedereen zijn hut op voor de nacht.

Dag 2 – Aandacht voor kwaliteiten
Na het ontbijt verlaten we de haven en varen we naar een ankerbaai in de buurt, zo’n tien mijl verder op. We hebben de taken voor deze dag verdeeld, dus er is een stuurman, iemand die de fenders en lijnen opbergt en iemand die de koers en bestemming in de gaten houdt. Ergens op de dag doen jullie met elkaar de gekozen dagactiviteit en spelen we een kwaliteitenspel. In de loop van de middag varen jullie met de bijboot naar de kant om over de boulevard te wandelen en een hapje te eten. Afhankelijk van jullie wensen kunnen we ’s avonds de ervaringen van deze dag bespreken in relatie tot positief opvoeden en opgroeien.

Dag 3 – Dolfijnen spotten
Vandaag kijken we tijdens de vaartocht gericht naar dolfijnen. De kans is groot dat we ze tegenkomen op weg naar onze volgende ankerplek. Onderweg kun je daarnaast een boekje lezen, luieren op het dek of een spelletje doen, dat ligt een beetje aan de weersomstandigheden en jullie persoonlijke voorkeuren. Als we op de nieuwe ankerplek zijn aangekomen is het tijd voor een gezamenlijke activiteit op het strand en maken jullie samen een familiewapen. We eten gezamenlijk op de boot of picknicken op het strand. We sluiten de avond af terwijl we de zon in de zee zien zakken.

Dag 4 – Verrassing
Deze dag blijven we liggen waar we zijn, tenzij de weersomstandigheden dat niet toelaten. Er is ruimte om samen als gezin samen iets te ondernemen, maar in overleg kunnen we ook kijken naar een andere invulling. Naast de ‘gezamenlijke activiteit van de dag’ is er tijd voor ieder individueel om een verassing voor een ander op de ‘bonte avond’ voor te bereiden. Als we bij een dorp of stadje liggen kunnen jullie ergens aan de wal met elkaar eten. 

Dag 5 – Experimenteren
Afhankelijk van de afstand die we moeten varen, bepalen we het tijdstip van vertrek. Net als de andere dagen doen we met elkaar de ‘activiteit van de dag’. Onderweg experimenteren we met de taken tijdens het varen. Wie heeft er bijvoorbeeld nog niet gestuurd? Voor de oudere kinderen en de ouders kan het een experiment zijn om eens te oefenen met een rol op een manier die wat minder natuurlijk aanvoelt. We zorgen dat er ook nog tijd overblijft om te zwemmen en te peddelen én we hebben een ‘bonte avond’ met elkaar aan boord of op het strand met heerlijke hapjes.

Dag 6 – Wat neem je mee naar huis?
We varen naar een plek in de buurt van de luchthaven of jullie volgende logeerplek. Onderweg onderzoeken we met elkaar wat voor jullie de ingrediënten zijn om het fijn te hebben met elkaar. We proberen dat zo concreet mogelijk te maken zodat jullie thuis ook weten wat je kunt doen om gezinsstress de baas te kunnen en elkaar dagelijks een blijk van waardering te kunnen geven. Als we zijn aangekomen op onze laatste halte evalueren we de week en plannen we een online-afspraak in om nog eens stil te staan bij de ‘werkzame elementen van de week’. Tussen 12.00 en 16.00 uur drinken en eten we nog iets lekkers en nemen we afscheid van elkaar.

 

 

 

Voorwaarden

Aanbetaling:
Bij boeking van een reis met de Marin dien je na de ontvangst van de factuur een aanbetaling te doen van 35% van de reissom.
Deze aanbetaling dient te zijn betaald binnen een termijn van 14 dagen na factuurdatum.

Het restant van de betaling dient voor 6 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Annulering door de afnemer:
Bij annulering door de afnemer vervalt de aanbetaling aan de aanbieder.
Bij annulering door de afnemer binnen 6 weken voor aanvang van de zeilreis vervalt de gehele reissom aan de aanbieder.
Als je een annulering verzekering afsluit is het risico te beperken tot het minimum.

Annulering door de aanbieder:
Bij annulering door de aanbieder naar aanleiding van calamiteiten krijgt de afnemer de volledige gedane betaling 100% retour.

Tijdens de zeilreis is de schipper verantwoordelijk voor een verantwoorde uitvoering van de reis.

Mocht het zo zijn dat door omstandigheden het niet veilig is om uit te varen dan is de schipper er aan gehouden keuzes te maken vanuit het door de wet voorgeschreven “goed zeemanschap”. Deze keuzes dienen ten alle tijden te worden gerespecteerd. Hier kan men niet op reclameren.

Uiteraard zal de schipper er alles aandoen wat binnen zijn vermogen ligt om de reis zoals overeengekomen is uit te voeren.

Prijzen

Tijdens de Boostweek verblijf je zes nachten aan boord van de Marín. Het type coachreis bepaalt de prijs van de reis:

 • Loopbaan Boost € 2450,00 (individueel)
 • Relatie Boost € 2950,00 (twee personen)
 • Family Boost € 3350,00 (maximaal 6 personen)

Deze prijzen zijn exclusief de reis van en naar het schip, boordkas, eventuele excursies. Het is ook mogelijk de reis van en naar het schip te regelen.

Coachreizen Canarische eilanden – Vertrekdata 2022

Coachreis Canarische eilanden Tenerife 1

6 februari 2022

t/m

11 februari 2022

Reisnummer: DNV11001

Coachreis Canarische eilanden Tenerife 2

13 februari 2022

t/m

18 februari 2022

Reisnummer: DNV11002

Coachreis Canarische eilanden Tenerife 3

20 februari 2022

t/m

25 februari 2022

Reisnummer: DNV11003

Coachreis Canarische eilanden Tenerife 4

6 maart 2022

t/m

11 maart 2022

Reisnummer: DNV11004

Coachreis Canarische eilanden Tenerife 5

13 maart 2022

t/m

18 maart 2022

Reisnummer: DNV11005

Coachreis Canarische eilanden Tenerife 6

20 maart 2022

t/m

25 maart 2022

Reisnummer: DNV11006

Coachreis Canarische eilanden Tenerife 7

3 april 2022

t/m

8 april 2022

Reisnummer: DNV11007

Coachreis Canarische eilanden Tenerife 8

10 april 2022

t/m

15 april 2022

Reisnummer: DNV11008

Coachreis Canarische eilanden Tenerife 9

17 april 2022

t/m

22 april 2022

Reisnummer: DNV11009

Coachreis Canarische eilanden Tenerife 10

24 april 2022

t/m

29 april 2022

Reisnummer: DNV11010

Coachreis Canarische eilanden Tenerife 11

1 mei 2022

t/m

6 mei 2022

Reisnummer: DNV11011

Coachreis Canarische eilanden Tenerife 12

15 mei 2022

t/m

20 mei 2022

Reisnummer: DNV11012

Coachreis Canarische eilanden Tenerife 13

22 mei 2022

t/m

27 mei 2022

Reisnummer: DNV11013

Coachreis Canarische eilanden Tenerife 14

29 mei 2022

t/m

3 juni 2022

Reisnummer: DNV11014

Coachreis Canarische eilanden Gran Canaria 1

19 juni 2022

t/m

24 juni 2022

Reisnummer: DNV11015

Volgeboekt

Coachreis Canarische eilanden Gran Canaria 2

26 juni 2022

t/m

1 juli 2022

Reisnummer: DNV11016

Coachreis Canarische eilanden Gran Canaria 3

3 juli 2022

t/m

8 juli 2022

Reisnummer: DNV11017

Coachreis Canarische eilanden Gran Canaria 4

10 juli 2022

t/m

15 juli 2022

Reisnummer: DNV11018

Coachreis Canarische eilanden Gran Canaria 5

24 juli 2022

t/m

29 juli 2022

Reisnummer: DNV11019

Coachreis Canarische eilanden Gran Canaria 6

31 juli 2022

t/m

5 augustus 2022

Reisnummer: DNV11020

Coachreis Canarische eilanden Gran Canaria 7

7 augustus 2022

t/m

12 augustus 2022

Reisnummer: DNV11021

Coachreis Canarische eilanden Gran Canaria 8

14 augustus 2022

t/m

19 augustus 2022

Reisnummer: DNV11022

Coachreis Canarische eilanden Gran Canaria 9

21 augustus 2022

t/m

26 augustus 2022

Reisnummer: DNV11023

Volgeboekt

Coachreis Canarische eilanden Gran Canaria 10

28 augustus 2022

t/m

2 september 2022

Reisnummer: DNV11024

Volgeboekt

Coachreis Canarische eilanden Gran Canaria 11

4 september 2022

t/m

9 september 2022

Reisnummer: DNV11037

Coachreis Canarische eilanden Gran Canaria 12

11 september 2022

t/m

16 september 2022

Reisnummer: DNV11038

Coachreis Canarische eilanden Fuerteventura 1

25 september 2022

t/m

30 september 2022

Reisnummer: DNV11025

Coachreis Canarische eilanden Fuerteventura 2

2 oktober 2022

t/m

7 oktober 2022

Reisnummer: DNV11026

Coachreis Canarische eilanden Fuerteventura 3

9 oktober 2022

t/m

14 oktober 2022

Reisnummer: DNV11027

Coachreis Canarische eilanden Fuerteventura 4

16 oktober 2022

t/m

21 oktober 2022

Reisnummer: DNV11028

Coachreis Canarische eilanden Fuerteventura 5

23 oktober 2022

t/m

28 oktober 2022

Reisnummer: DNV11029

Coachreis Canarische eilanden Fuerteventura 6

30 oktober 2022

t/m

4 november 2022

Reisnummer: DNV11030

Coachreis Canarische eilanden Lanzarote 1

13 november 2022

t/m

18 november 2022

Reisnummer: DNV11031

Coachreis Canarische eilanden Lanzarote 2

20 november 2022

t/m

25 november 2022

Reisnummer: DNV11032

Coachreis Canarische eilanden Lanzarote 3

27 november 2022

t/m

2 december 2022

Reisnummer: DNV11033

Coachreis Canarische eilanden Lanzarote 4

4 december 2022

t/m

9 december 2022

Reisnummer: DNV11034

Coachreis Canarische eilanden Lanzarote 5

11 december 2022

t/m

16 december 2022

Reisnummer: DNV11035

Coachreis Canarische eilanden Lanzarote 6

18 december 2022

t/m

23 december 2022

Reisnummer: DNV11036