Zeilvakantie Griekenland met schipper op de Catamaran

Zeilgebied

Waldemar, de schipper van de Catamaran, heeft de routes zo gemaakt dat je én een mooie reis maakt én een veilige zeilvakantie kunt hebben.  Dat betekent dat de routes, afhankelijk van de boekingen, vertrekken of eindigen van/op Kos of Samos.

Hierdoor kunnen we – als je op Samos vliegt – naar de eilanden: Samos, Fourni, Ikaria, Patmos, Arki en Aghotonisie etc.
Als de reis vertrekt vanuit Kos is er de mogelijkheid om te varen naar: Kos, Nisiros, Tilos, Leipsoi, Kalymnos etc.

Samos

Samos is een schitterend Grieks eiland zonder massatoerisme. Samos heeft veel te bieden, want behalve de prachtige groene natuur heeft Samos mooie stranden en gezellige traditionele dorpjes. Er zijn mooie bergen en groene valleien en zeer vriendelijke inwoners. Het eiland is tevens bekend om zijn heerlijke Samos wijn, gemaakt van Muskaat druiven. Op de luchthaven van Samos zijn er regelmatig vluchten van en naar Nederland.

Fourni

Vanuit Samos varen we naar Fourni, een archipel die bestaat uit 21 kleine eilandjes waar er maar een paar van bewoond zijn. Fourni was vroeger een uitvalsbasis voor piraten die zich hier goed konden verstoppen met hun schepen in de mooie baaien.

Ikaria

Na Fourni varen we naar Ikaria. Het eiland Ikaria behoort tot één van de vijf “Blue zones” van de wereld. Door de gezonde eet en leef gewoontes zijn hier veel mensen van boven de honderd jaar. Op Ikaria zijn verschillende warm water bronnen waarvan zelfs een in zee. Hier kan je heerlijk poedelen in warm water. Ikaria is rijk aan hele mooie groene bossen en valleien en in de bergen is een erg gezellig hippy dorpje “Christos” met leuke cafeetjes. Op Ikaria is het de moeite waard een auto te huren en het eiland te verkennen.

Kos

Kos stad heeft een levendige binnenstad met historische pleinen en gebouwen en er zijn veel winkeltjes om lekker te shoppen. Er zijn heerlijke restaurants en gezellige terrasjes. We liggen, als er plaats is, in de haven midden in het centrum.

Nisiros

Vlak bij Kos ligt het eilandje Nisiros. Op het eiland kan je een auto huren en naar de vulkaan te gaan. Als je er rondloopt voel je dat de grond nog warm is en zie je dat er hier en daar stoom uit de grond komt. Onderweg naar de vulkaan kan je ook langs het dorpje Emporios. Hier heb je een adembenemend uitzicht over de vulkaan en is er een schattig dorpspleintje met leuke terrasjes. Aan het pleintje staat een Grieks kerkje dat je kan bezoeken. Als je het kerkje van binnen ziet wil je er met kerst terug komen om op deze bijzondere plek kerst te vieren, zo mooi!

Kalimnos

Op Kalimnos bezoeken we Vathy. Vathy ligt aan het einde van een heuse fjord. Heel smal met onderweg een hele gave schommel die aan een overhangende rots hangt. Waar we aanleggen zijn een paar kleine gezellige restaurantjes waar we heerlijk kunnen eten.

Het schip

Waldemar is de trotse eigenaar van de “Fontaine Pajot Athena 38”. Een twaalf meter lange en zes en halve meter brede catamaran van de A classe.

Het schip heeft de hoogste zeewaardigheid gradatie die toegekend kan worden en is daarmee super veilig. Zijn plan is dan ook om na verloop van tijd de hele wereld te bezeilen.

Het schip heeft 4 tweepersoons cabines waarvan er één in gebruik is door de schipper zelf. Voor in de punten zijn eventueel nog twee bedden beschikbaar voor kinderen tot ongeveer 12 jarige leeftijd. Het schip is voorzien van twee badkamers met douche en wc. Ook is er een douche op het achterdek. Er is een ruime zit binnen en een enorme koelkast.

Het fijne aan een catamaran is dat hij niet of nauwelijks scheef gaat en dat draagt bij aan het comfort. Er is ook tijdens het zeilen veel ruimte om je te bewegen over het schip, hierdoor is het vrij eenvoudig even rust te zoeken en heerlijk te mijmeren.

Je kunt ook voor in het net gaan liggen dat tussen de twee drijvers is gespannen. Het kan gebeuren dat de dolfijnen onder je door zwemmen en dan voel je je helemaal verbonden met de zee.

Omdat de slaapcabines zich in de uiterste punten van de drijvers bevinden is optimale privacy gegarandeerd. Een “dinghy” met buitenboordmotor is aanwezig om naar de wal te gaan als het schip voor anker ligt.

De schipper

Jouw schipper is Waldemar de Vries. Hij is een wereldreiziger pur sang. Vanaf zijn eenentwintigste was hij expeditieleider in Afrika en begeleidde hij zogenaamde Trans Africa Expedities. Reizen van 6 maanden met maximaal 18 passagiers. Zodoende heeft hij in 11 jaar tijd 24 Afrikaanse landen bezocht.

Hij kreeg twee dochters en daarom besloot hij het leven een andere wending te geven. In plaats van lange reizen te maken werd hij cameraman. Op die manier was hij meer thuis en toch nog steeds in de gelegenheid om de wereld over te vliegen voor de meest uiteenlopende documentaires. Toen zijn prachtige dochters waren uitgevlogen besloot hij wederom het roer om te gooien. Hij verkocht huis en haard en kocht een zeewaardige catamaran.

Nu wil hij graag de wereld vanaf zee ontdekken en dat avontuur graag delen met anderen. Zoals de meeste schippers op dit platform, is ook Waldemar een “mensen mens” en houdt hij ook van een goede atmosfeer en lekker eten.

 

Boordkas

Tijdens de reis wordt er gewerkt met een zogenaamde boordkas. Dit is een pot die gemaakt wordt door de opvarenden, van waaruit alle lopende zaken worden betaald, zoals havengelden, brandstof, de was (€ 50,-) en de eind schoonmaak (€ 50,-). Ook wordt hiervan het eten en drinken betaald. Volgens oud gebruik is de schipper vrijgesteld en is hij in de kost van de opvarenden. In Griekenland kan men veel betalen (pinnen) met een bankpas, maar toch is het handig om ook voldoende contant geld mee te nemen. Geld pinnen bij een bank kost ongeveer € 3,50 per transactie en dat is relatief kostbaar.

Qua besteding moet je denken aan ongeveer € 20,- per dag per persoon. Uiteindelijk ligt het er natuurlijk aan hoe luxe je het wil hebben.

Privé hut

Wil je een eigen hut voor je alleen dan betaal je 150% van de prijs.

De Reis

Na een welkomstdrank en een borrelhap gaan we de boot verkennen en de hutten indelen. Als je alleen reist is het aan te raden een privé hut te boeken.

Op de dag van aankomst gaan we boodschappen doen voor een paar dagen, zodat we er zeker van zijn genoeg eten en drinken aan boord te hebben. ’s Avonds bij het eten gaan we een mogelijke route doornemen die we gebruiken als uitgangspunt van onze zeil-en zwerftocht. Gedurende de zeilreis zullen we de route blijven monitoren en eventueel wijzigen als dat nodig is. Na de eerste nacht aan boord gaan we genieten van een heerlijk ontbijt en gaan we rond 10.00 uur voor het eerst de zeilen hijsen.

Het is gebruikelijk om zo’n 4 tot 6 uur per dag te varen voor we aanleggen op een nieuwe plek. We kunnen overnachten in een mooie baai waar we voor anker gaan en dan zelf koken en bv barbecuen op het strand of aanleggen in een kleine haven en uit eten gaan. We zijn samen op reis en dragen dan ook samen de verantwoordelijkheden voor het reilen en zeilen aan boord. Jullie schipper is de hele dag druk met zeilen en alles wat daarbij komt kijken. Als deelnemers zijn jullie daarom verantwoordelijk voor de huishoudelijke taken, de schipper is hiervan vrijgesteld.

In april/mei is het al lekker warm in Griekenland en het seizoen loopt door tot en met oktober. Het is volop genieten van zon, zee en strand en de meer dan vriendelijke lokale bevolking. Het is ook zeker aan te raden om eens een dag te blijven liggen in een van de havens en bijvoorbeeld een auto te huren om het betreffende eiland te verkennen. Je zult versteld staan van het natuurschoon en de pittoreske plaatsen om te ontdekken. Ieder eiland heeft zijn eigen schoonheid, bijzondere plekken en is daardoor de moeite van een bezoek waard.

Onderweg kan het gebeuren dat we dolfijnen spotten die meezwemmen met de boot. Hoewel we dat niet kunnen garanderen, is de kans groot dat we ze tegenkomen. Waterschildpadden zijn we ook tegengekomen maar dat was wel even zoeken.

Schipper Waldemar leert je graag de kneepjes van het zeilvak. Als je wil kan je met alles meehelpen en ook sturen.

Wil je langer varen dan de voorgestelde reislengte van 8 dagen? Dan kunnen we dat binnen de mogelijkheden aanpassen naar jouw/jullie wensen. Hoe langer de reis, hoe meer eilanden we kunnen aandoen.
Het motto is; “Genieten van het leven zoals het komt”

Elke dag is een nieuw avontuur!

Reviews

 

12 mei 2022

Heé Waldemar,

Het was een super-ervaring om met jou mee te zeilen!
Fantastische plekken bezocht en genoten van je mooie catamaran!
Je uitleg van het zeilen maakt me al stukken “zekerder” voor de volgende zeiltrip.
Ik heb veel van je geleerd en je gezelschap was onvergetelijk!
Het ga je goed en hopelijk tot snel!!!

Bart Reterink

8 mei 2022

Lieber Waldemar,

LIchtvolles Wesen auf den Weltmeeren!

Mit seinem Eichhörnchen hupft er von Insel zu Insel und öffnet Tore zu neuen Erlebniswelten, und au den herzen der Griechinnen und Griechen.
Mit viel humor reiten er die wellen.
Ob in der taverne , in der menschenleeren bucht oder beim Hafen babeque, alles mit Waldemar ist eine Genussvolle zeit.

“Das boot zu verlassen… meine tranen werden den Ozean füllen.

Danke herzlich,

Karin und Thomas

okt 2021

Beste Waldemar,

We kennen elkaar al een jaar of twaalf.
Toen je deze boot kocht had je ons dat al snel verteld. Afgelopen winter hebben we je een stuk beter leren kennen en Jannine en ik hadden al snel besloten een keer een week met je mee te gaan.
Eerst met z’n tweeën en later kwamen Anja en Nathalie erbij. Toen Arjan afgelopen zomer een keer bij ons was, terwijl Anja ook op visite was leek Arjan het ook leuk om mee te gaan.
En zo kwamen we aan met z’n vijven.
Op het moment dat ik dit schrijf is het de laatste avond. We hebben genoten en een fantastische week gehad. Veel gezien en gedaan.
Succes met je onderneming en we gaan elkaar weer zien!!

Harrie Grolleman

okt 2021

Alles mag en niets hoeft.
Top week!

Liefs Arjan

okt 2021

Genoten!
Fijne afwisseling van heerlijk op het water, tochtje op een eiland, zwemmen, overnachten in een afgelegen baai of in een haventje.
En als verassing ook nog dolfijnen gespot. Het was fijn om te ontbijten op het achterdek, te luieren in de netten en gezellig te wijnen
Top! Al tijden niet zo gelachen. Wat een fijne nazomer zo.
Je bent een goede gastheer.

Liefs Anja

okt 2021

Lieve Waldemar,

Afgelopen winter veel over Griekenland, je boot en je dromen gesproken in Nederland (Herxen) onder het genot van een drankje.
Je maakte mij zeer nieuwsgierig. Super om dit nu in werkelijkheid te zien en te ervaren. Wat een veelzijdige reis in alle facetten.
Geweldige ervaring en succes met het waarmaken van je dromen.

Liefs Jannine

okt 2021

Lieve Waldemar,

Wat een heerlijke week! Lekker varen, zeilen, zwemmen, eten, proosten, wegcijferen, gezelligheid, naar de watervallen, etc!
We hadden ook top weer wat het helemaal afmaakt.
Ik hoop dat je veel mensen blij kunt maken met jou mooie boot.

Lieve groet,

Nathalie

15 sept 2021

Waldemaaaaar!

Thank you so much for opening your home and heart for us!! It was an amazing time we shared and learned a lot. Not only about live on board but mostly about life, sharing and friendship.
It was beautiful to get to know you and see your eyes and heart shining, enjoying life music, conversations and dancing!! You are a Wonderfull human being and I hope you never forget this!
The word needs people like you!! Huge hug for you and loads of love!!!
Keep your eyes and heart open and shining!!!

Franca

15 sept 2021

Dear Waldemar,

Incredible times we share in your boat.
It was an amazing experience, learning a lot of life an how the life is on a boat. Very funny the time we share a lot of jokes an nice conversations of our lives.
Waldemar you are an incredible person, very kind and sweet, always searching the happiness in the people around you, always prepared for making solutions of things that people need.
Thank you for all the moments that we share. It’s very nice to meet people like you with a big heart.
Hop for a very good live for you and if you like you can come to visit us in Sitges Spain.
A big hug for you!!

Paco

Op excursie met Waldemar (augustus 2021)

Beste Waldemar,

Het beloofde de grote Summer of Love te worden: de zomer van 2021, toen de Covidmaatregelen na een jaar “lockdown” eindelijk werden opgeheven. Helaas, na drie maatregelvrije weken werden horeca, feestjes en vakanties toch weer aan banden gelegd. Tot ons geluk niet ons langgeplande zeilavontuur met jou.

Een week lang zeilen met pa en ma, Sanne en Lotte, Zsazsa en Kavish. Zes man sterk op een knusse catamaran langs de prachtigste baaien en de meest pitoreske eilandplaatsjes. Zoveel als ik een ontspannen zon-zee-strandvakantie verwachtte, zoveel werd het een leerzame reis vol liefde, avontuur, wijsheid en nieuwe vaardigheden.

Jouw Skiouros is avontuurlijk, persoonlijk en vernuftig ingericht. Vanaf de eerste ontmoeting voelde ik me thuis op het schip. Niet in de minste plaats omdat mijn hele familie op het schip aanwezig was, maar zeker ook door jouw hartelijke en onbevangen welkom. Je gaf ons veel ruimte om de zeilvakantie naar onze eigen voorkeuren in te richten: lange of korte zeildagen; bewoonde of onbewoonde baaien; natuur of cultuur – genoeg te kiezen. Wij gingen met z’n allen voor het avontuurlijke zeilrondje – niet wetend dat ons een paar onverwacht flinke waaidagen te wachten lagen. Goed bepakt op weg verlieten we Kos. Je hebt ons veel van je favoriete baaitjes, restaurantjes en andere plekjes laten zien. Bij het biertje na de zeildagen en tijdens de zwoele avonden had je mooie verhalen over je roerige leven. Daar heb ik erg van genoten; je swingt lekker – en ook in de heupen!

Halverwege de zeilweek werd ons enthousiasme getemperd door collectieve zeeziekte. Zeilen bleek geen milde koek. Je bent een schipper onder wie ik me altijd veilig heb gevoeld; een streng commando op z’n tijd, want je overzag alles pijlsnel.

Door dagenlang dicht op elkaar, de lange zeiltochten en de familiaire relaties kwamen we elkaar ook wel eens tegen. Met de meesten van ons heb ik een klein of groter onderonsje gehad, maar met allemaal heb ik een sterke band ervaren en ik heb ons allemaal beter leren kennen en aanvoelen. Ook jou. De combinatie van gezellig ouwehoeren met jou en daarnaast ruimte geven aan de minder dominante stromen in de groep ging voor mij niet vlekkeloos; dat was soms even zoeken. Je alles-kan-alles-mag mentaliteit werkt op mij erg aanstekelijk en geeft me het wereldse gevoel van vrijheid, waarnaar ik met zeezeilen op zoek ben.

Ik heb het gevoel dat we als familie dichter naar elkaar zijn toegegroeid: door het vrije zeilgevoel, de goede gesprekken, de pleziere en uitdagende ervaringen, en gewoon het samen zijn. Ook ben ik blij dat ik jou goed heb leren kennen. Zeker in combinatie met een week festivallen in Kroatie, toch nog die Summer of Love! Dankjewel daarvoor.

Ik hoop in de toekomst nog vaker een biertje met je te mogen drinken. Je kunt goed lullen en poetsen, hebt een groot hart en leeft met een vrije geest. En dat naast je mooie kids en dito schip. Plus al dat andere wat je met je draagt. Ik wens je alle, alle goeds daarmee. En Kom gerust eens een biertje drinken in Amsterdam. Tot gauw!

With Love,

Davy

Zeilreis in Griekenland augustus/september 2021 Ronald Wigman

Eind augustus en begin september 2021 was ik te gast op de catamaran van schipper Waldemar de Vries (hierna aangeduid als W.) en bij deze een groot deel van mijn indrukken van onze zeilreis naar verschillende Griekse eilanden, begonnen op Kos en eindigend op Samos, met onderbrekingen op Pserimos, Kalimnos, Leros, Arki en Ikaria. 
Lees hier meer

Hieronder een link naar Ronald’s video verslag;

https://www.youtube.com/watch?v=AuddH0kJDcY&t=10s

Griekenland Kos 25-08-2021

Beste Waldemar ahoi kapitein.

Bedankt voor deze fijne week met ons gezin op de catamaran. Wij hebben afgelopen week mogen genieten van de heldere blauwe baaien, woeste oceaan, pittoreske dorpjes, afgelegen overnachtingen en elkaars gezelschap. Nog lang zullen wij deinen op het ritme van de oceaan en terugdenken aan dit avontuur. We begonnen als leken en stappen straks aan wal als matrozen. Bedankt voor de mooie ervaring, sterke verhalen en zeillessen.

Jouw enthousiasme droeg bij aan de onvergetenheid van deze trip.

Groeten van fam. Huiberts

Griekenland van Athene naar Kos 15-07-2020

Lieve Waldemar,

Wat was dit een geweldige vakantie!
Bedankt dat je mij hebt leren zeilen, dit had ik niet willen missen.
De reis gaat nu pas echt beginnenvoor jou.
Heel veel plezier en geniet van alle mooie eilanden in Griekenland.
Ik wil je enorm bedanken dat ik mee mocht op dit avontuur!
Je hebt twee lieve dochters en ik ben dankbaar dat Joni mijn vriendin is!

Ps; Je gaat het geweldig doen, dit staat op je lijf geschreven. Denk aan mij als je nog iemand zoekt als kok voor de oversteek van de oceaan!

Liefs, Romy Ruitenbeek

 

Griekenland 27-08-2020

Waldemar zeeheld van me!

Je hebt me een onwijs leuke en avontuurlijke week bezorgd!
Ik heb het gevoel dat ik 3 weken ben weggeweest, zo veel plekken aangedaan.
Mijn zeewaardigheid getest en ben volgens mij geslaagd;-)
Heb genoten van je verhalen.
Heel veel respect voor hoe je dit doet en ons mee laat genieten van het avontuur.
Ik heb mooie beelden kunnen schieten voor mijn vlog en heb alle ingredienten.
Het ga je goed!

Neem een kijkje op You Tube bij “De Vloggende Bestemming” daar heb ik 5 vlogs geplaats. De eerste kan je vinden via deze link https://www.youtube.com/watch?v=zuuiEE0-F3Q&t=2s

Groeten Kees Aantjes

 

Griekenland 27-08-2020

Waldemar

Het was een wens van mij eens te varen.
Met jou is deze wens volledig uitgekomen.
Ik hou van Griekenland, het land van de goden, de windvan Eolus, de schoonheid van Venus en Zeus en bovenal; Ze beschermen ons tussen de eilanden, onder de zon, op de de golven en in de nacht onder de kleine schitterende maan.
Als vrienden hebben we samen het schip bestuurd richting Samos, dankzij jou, Ron en Kees.
Het is een mooie reis geweest om nooit te vergeten.
Het heeft mij gebracht tot Olympus, de heilige berg van de goden.
Grazie (bedankt) Efkaristo poli (heel erg bedankt), Tot een volgende keer!

Guido Orsetti

 

 

Dounusa Griekenland 21-10-2020

Waldemar,

Het was een onvergetelijke reis!
Heerlijk op zee, zelfs 2x dolfijnen gezien!!!!
Omringd door je attente zorgen:)
Gered door de gember pilletjes en de door jou aangewezen beste plekjes om mijn maag ( van streek door de hoge golven en stevige wind) tot rust te brengen.
Was een korte reis voor ons maar toch gelukt om leuke plekjes te vinden, met als klap op de vuurpijl het haast verlaten baaitje met een super gezellige (echt lekker ouderwets Grieks) taverna!!!! Helemaal top!

Dat we toen ook nog de visser mochten helpen de net binnen gebrachte visjes uit het net te halen en zijn vrouw ze voor ons frituurde maakte de ervaring helemaal hartverwarmend!!!
Heel hartelijk dank voor de gastvrijheid enne … tot (gauw) ziens.

Adrie en Marion

Griekenland van Kos naar Samos 27-08-2020

Beste Waldemar,

Avonturier, durfal, lefgozer.
Heb veel respect voor het avontuur dat je bent aangegaan.
Fijn om deze week met Kees, Guido en jou te beleven.
Het was aangenaam, spannend, leerzaam en vooral gezellig.
En …. we komen volgend jaar terug.
Willy en ik, samen met onze kinderen en aanhang.
We kijken er naar uit.
Wens je voor de komende periode veel voorspoed, succes en zeker ook de nodige relax momenten.
Met jou inzet, zelfverzekerdheid ga je het redden.
We zien elkaar, cheers mate!

Ron Huiberts

 

Samos Griekenland 03-09-2020

Wat een heerlijke, geweldige, gevarieerde dagen hebben we met je mogen beleven!
Ik kende al je kwaliteiten en betrokkenheid als cameraman en vond het prachtig om je nu als vaardige kapitein van je catamaran in de weer te zien.
Graag tot een volgende keer!

Eveline van Dijck en Netty van Triest

 

Samos Griekenland 03-09-2020

Ha Waldemar,

Mega bedankt voor de geweldige reis!
We hebben op geweldige plekken gelegen, avonturen beleefd en geleerd ( begin stappen) van het zeilen!
Veel plezier en geluk bij de volgende reis!

Hier is een linkje naar de vlog die ik gemaakt heb: https://youtu.be/TnXy9b6JL4Y

Dook van Dijck

 

Dounusa Griekenland 21-10-2020

Waldemar,

Het was een onvergetelijke reis!
Heerlijk op zee, zelfs 2x dolfijnen gezien!!!!
Omringd door je attente zorgen:)
Gered door de gember pilletjes en de door jou aangewezen beste plekjes om mijn maag ( van streek door de hoge golven en stevige wind) tot rust te brengen.
Was een korte reis voor ons maar toch gelukt om leuke plekjes te vinden, met als klap op de vuurpijl het haast verlaten baaitje met een super gezellige (echt lekker ouderwets Grieks) taverna!!!! Helemaal top!

Dat we toen ook nog de visser mochten helpen de net binnen gebrachte visjes uit het net te halen en zijn vrouw ze voor ons frituurde maakte de ervaring helemaal hartverwarmend!!!
Heel hartelijk dank voor de gastvrijheid enne … tot (gauw) ziens.

Adrie en Marion

Samos Griekenland 05-10-2020

Lieve Waldemar,

Dank voor de leuke en gezellige reis die we met je hebben gemaakt.
Helaas hebben we niet altijd kunnen zeilen van wege het weer maar de tochten werden weer goed gemaakt met leuke baaien waar we heerlijk konden zwemmen.
Van Fourni, Ikaria, Padmos en de vreselijk spannende onderwatergrot bij Macronisie… het was leuk!
En de dansavond op het eiland Arkoy was echt onvergetlijk, heerlijk gedanst en ons vermengt met de Griekse bevolking daar.
Vandaag laatste dag dat we een mooie baai bezochten en lekker gezwommen hebben.
We gaan naar huis met goede herinneringen en je was voor ons een fijne kapitein, rekening houdend met al onze wensen.

All the best en groetjes,
Xandra Bos, Marion, Fons, Marc en Marietta

 

Griekenland Kos 09-08-2020

Beste Waldemar,

Wij hebben als gezin (5 personen) 10 dagen meegezeild op de catamaran. We hebben eerder gezeild, maar nog nooit op een catamaran en nog nooit op zee, dus het was super leuk om dat een keer te kunnen ervaren.

Na een paar dagen hadden we het al aardig onder de knie en konden we steeds meer zelf zeilen. Waardoor we het zeilen echt goed hebben kunnen ervaren. Het was heel leuk dat we de vrijheid hadden om zelf onze route uit te stippelen, daardoor werd het echt onze reis.

We hebben heel erg genoten van de stille baaitjes, de mooie zonsondergangen, het intense blauwe water, het heerlijke weer en de (soms iets te) woeste zee. De afgelopen 10 dagen waren stuk voor stuk super, maar we hebben een aantal hoogte puntjes.

In de baai in Nisida Nera waren we de enige boot en hebben we heerlijk kunnen snorkelen in helder blauw water. Ook is daar een pittoresk kerkje boven op de berg. Een ander hoogtepunt is het eiland Makronisie Kasou waar we in een onderwater grot hebben gesnorkeld en van een 6 meter hoge klif zijn afgesprongen.
Schipper Waldemar, bedankt voor je gezelligheid en dat je ons hebt verwelkomd in je huis. Hopelijk hebben de volgende gasten net zo’n leuke reis als wij.

Sylvia en gezin

 

Griekenland van Kos naar Samos27-08-2020

Ha Waldemar,

Wat heb ik uitgezien naar deze reis en wat was het fantastisch!
Dank voor het avontuur , de ontspanning en de goede zorgen.
Fijn te weten dat we altijd veilig en in bekwame handenwaren!
Ik wens je alle goeds en enorm veel succes met deze nieuwe etappe in je leven.

Hartelijke groet,
Maarten Dannenberg

 

Samos Griekenland 14-09-2020

Lieve Waldemar,

Een prachtige catamaran reis heb ik mogen beleven, hoppend langs de Griekse eilanden Samos, Ikaria en pirateneiland Fourni.
Maar niet deze bestemming maar de reis met z’n tweeën varend met dolfijnen, de ontdekking van blue zone Ikaria met de hot springs en een bezoek aan Nas, vliegende vissen, snorkelen, cocktails maar vooral mijn eerste kennismaking met zeilen op zee maakt alles bij elkaar een onvergetelijke ervaring.

Ik dank je voor je gastheerschap, je geduldige uitleg met de juiste aanwijzingen hoe te zeilen, maar bovenal je prettige gezelschap.
Het ga je goed en hoop je nogmaals te zien want deze prachtige reis is zeker voor herhaling vatbaar!

Liefs Liza

Voorwaarden

Aanbetaling:
Bij boeking van een reis met de catamaran dien je na de ontvangst van de factuur een aanbetaling te doen van 35% van de reissom.
Deze aanbetaling dient te zijn betaald binnen een termijn van 14 dagen na factuurdatum.

Het restant van de betaling dient voor 6 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Annulering door de afnemer:
Bij annulering door de afnemer vervalt de aanbetaling aan de aanbieder.
Bij annulering door de afnemer binnen 6 weken voor aanvang van de zeilreis vervalt de gehele reissom aan de aanbieder.
Als je een annulering verzekering afsluit is het risico te beperken tot het minimum.

Annulering door de aanbieder:
Bij annulering door de aanbieder naar aanleiding van calamiteiten of dat het door regelgeving van overheden niet toegestaan is om te varen. (denk bv aan Covid regelgeving) krijgt de afnemer de volledige gedane betaling 100% retour.

Tijdens de zeilreis is de schipper verantwoordelijk voor een verantwoorde uitvoering van de reis.

Mocht het zo zijn dat door omstandigheden het niet veilig is om uit te varen dan is de schipper er aan gehouden keuzes te maken vanuit het door de wet voorgeschreven “goed zeemanschap”. Deze keuzes dienen ten alle tijden te worden gerespecteerd. Hier kan men niet op reclameren.

Uiteraard zal de schipper er alles aandoen wat binnen zijn vermogen ligt om de reis zoals overeengekomen is uit te voeren.

 

Prijzen

De prijs van een 8 daagse reis is €750,- per persoon. Er zijn drie tweepersoons hutten beschikbaar.

Het onderstaande schema biedt slechts een handvat om vanuit te gaan. Wil je een langere reis maken dan is dat geen enkel probleem. We rekenen de prijs van 8 dagen terug naar een dagprijs en vermenigvuldigen de uitkomst met het aantal dagen. Wie het eerst boekt bepaalt de lengte van de reis.

De prijzen zijn exclusief de reis van en naar het schip en de boordkas.

Het is natuurlijk ook leuk om er voor of na de reis nog een paar dagen aan vast te plakken, een hotelletje te nemen en een auto te huren. Op het aanvraag formulier is er ruimte om je wensen aan te geven.

Maximum aantal passagiers is 6 personen.
Voor de huur van de gehele boot met schipper is het €3750,- voor 8 dagen.

Meezeilen Griekenland-Vertrekdata 2022

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 23 mei t/m 30 mei

Reisnummer: DNV1021

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Samos

Aankomsthaven: Samos

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 02 juni t/m 09 juni

Reisnummer: DNV1022

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Samos

Aankomsthaven: Samos

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 13 juni t/m 20 juni

Reisnummer: DNV1023

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Samos

Aankomsthaven: Samos

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 23 juni t/m 30 juni

Reisnummer: DNV1024

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Samos

Aankomsthaven: Samos

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 04 juli t/m 11 juli

Reisnummer: DNV1025

Beschikbaarheid: 2 plaatsen

Vertrekhaven: Samos

Aankomsthaven: Samos

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 14 juli t/m 21 juli

Reisnummer: DNV1026

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Vertrekhaven: Samos

Aankomsthaven: Samos

Volgeboekt

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 25 juli t/m 01 aug

Reisnummer: DNV1027

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Vertrekhaven: Samos

Aankomsthaven: Samos

Volgeboekt

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 04 aug t/m 11 aug

Reisnummer: DNV1028

Beschikbaarheid: 2 plaatsen

Vertrekhaven: Samos

Aankomsthaven: Kos

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 13 aug t/m 20 aug

Reisnummer: DNV1029

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Vertrekhaven: Kos

Aankomsthaven: Kos

Volgeboekt

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 21 aug t/m 28 aug

Reisnummer: DNV1030

Beschikbaarheid: 2 plaatsen

Vertrekhaven: Kos

Aankomsthaven: Kos

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 30 aug t/m 06 sept

Reisnummer: DNV1031

Beschikbaarheid: Volgeboekt

Vertrekhaven: Kos

Aankomsthaven: Kos

Volgeboekt

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 08 sept t/m 15 sept

Reisnummer: DNV1032

Beschikbaarheid: 4 plaatsen

Vertrekhaven: Kos

Aankomsthaven: Kos

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 17 sept t/m 24 sept

Reisnummer: DNV1033

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Kos

Aankomsthaven: Kos

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 25 sept t/m 02 okt

Reisnummer: DNV1034

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Kos

Aankomsthaven: Kos

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 06 okt t/m 13 okt

Reisnummer: DNV1035

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Kos

Aankomsthaven: Kos

Catamaran Zeilvakantie Griekenland 20 okt t/m 27 okt

Reisnummer: DNV1036

Beschikbaarheid: 6 plaatsen

Vertrekhaven: Kos

Aankomsthaven: Samos